Odpovědět
Indické spodní prádlo aneb Co se nosí pod sárí
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Ve skutečnosti je opravdu prádlo pro Evropany dost barevné, v nezvyklých tvarech a velikostech a s hodně krátkou dobou trvanlivosti. Například ponožky jsou často jen na jedno použití (ze zkušenosti).
A navíc jste evidentně nepochopili humor a mírnou nadsázku, která se ve článku skrývá :-)
S pozdravem
Katka
Odpovědět
Odpovědět
Ženy se koupou a myjí většinou v sárí, muži ve spodním prádle nebo v sarongu (pruh látky uvázaný kolem pasu jako sukně).
Na březích řeky se ale odehrává více činností, takže není vyjímkou vidět koupaní a čištění zubů, kousek dál mytí nádobí, kousek dál mytí buvolů nebo auta v řece a kousek dál spalování zemřelých.
Často je ranní procházka podél řeky velmi silným zážitkem.
Odpovědět
Po celodennim chozeni po meste (mimochodem nekolikamilionove hlavni mesto statu Orrisa), jsem narazila pouze na jeden model, ktery pripominal neco jako plavky v celku se sukynkou :-) Nakonec jsem rezignovala a koupala se v tricku a elastakach a taky to slo :-)
Odpovědět
Odpovědět
Těším se na okamžik, až ti moralističtí diskutující, kteří tady autorce pokrytecky spílají do telátek, jednou skutečně vycestují do Asie a zůstanou tam dva týdny bez svých zavazadel. Jistě se budou všichni radovat a rozplývat nad nabídkou sice krásně barevných ale značně nepohodlných kousků spoďárů. :-)
Přiznávám, jsem taky zhýčkaný tvor, který má na cestách rád své pečlivě vybrané, seprané, ale dokonale pohodlné spoďáry. Nejsou sice krásně barevné, nemají krajky ani mašličky, ale neodřou a nezpůsobí opruzeniny. A taková podprsenka, která neškrtí, neklouže, nevytahuje se a plní svůj účel - ta je na cestách přímo k nezaplacení. Ale to chlapi asi pochopit nedokážou. :-)
A zcela upřímně - Indii mám ráda a ráda se tam vracím. Ale Indové jsou pro mně antisexuální i kompletně oblečení, a ne jen ve spodním prádle. :-) Indky jsou krásné i pro evropské oči, dokud jsou mladé. S každým rokem po dvacítce přibývají faldíky, které rády laškovně vykukují ze záhybů sárí.
Estetika je věc subjektivní, takže někdo může být i z natřásání faldíků nadšen. A navíc je mnohem důležitější, jstli je dotyčný člověk veselý a příjemný, než jestli je to můj sexuální symbol. Jen mě nadzvedává pokrytectví lidí, co sem chodí diskutovat. Na cestách se zažije i spousta negativních zážitků, které jsou v dané chvíli nepříjemné, později spíše zábavné. Tak proč bychom měli ostatním vyprávět jen o tom, jak jsme byli z dané země nadšení a jak je tam všechno super? Nikde na světě není všechno super. A brát to s humorem je důležité.
Tož se tak nedurděte a radši si s úsměvem vzpomeňte na tenhle článek, až budete ráno koukat do šatníku. :-)
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
dobry! "telatka", "cosmoslecinky", nekdo si to zrejme poradne neprecetl... snad neni nutno vse brat doslova, vazeni! Ta agrese, neco nepochopim, pripadne ma nekdo jiny nazor, takze ho/ji musim okamzite dehonestovat...
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět