HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Expedice Peru 2007: Z džungle do pustiny

Expedice Peru 2007: Z džungle do pustiny 28. 11. 2007, 12:00:10

Martin Mykiska noční teploty v okolí Laguny Colorady klesají klidně k 25 stupnům pod nulou. Díky suchosti vzduchu se to ale nezdá. Je tam ale meteorologická stanice, kde si lze teplotu přečíst.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Expedice Peru 2007: Z džungle do pustiny 28. 11. 2007, 12:14:35

Martin Mykiska A jen pro pořádek: sopka Licancabur je na fotce v úvodu článku a neslyšel jsem, že by ji někdo viděl dýmit, jedná se o spící vulkán. Hora z níž vychází dým (viz foto) a u níž hovoří text autorů o Licancaburu je sopka Ollague (opravdu leží na chilsko-bolivijské hranici - stejně jako Licancabur, který je aůe od Ollague vzdálen 171 km vzdušnou čarou). Taky by se asi slušelo jmenovat Salar de Uyuni, solisko dlouhé 145 km, a ne přejít tento světový unikát slovy, že se jedná o několik solných jezer. Jedná se o jedno celistvé solisko (i když je pravda, že v okolí jsou ještě další). Ale to už asi každý ví, tak to není třeba vždy omílat dokola:-)

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Expedice Peru 2007: Z džungle do pustiny 28. 11. 2007, 20:03:22

jeff co by se ale mělo omílat pořád dokola je ,že tato nadherná čast naší planety je bezohledně plundrovana masovým turismem a bohužel většina těch mladejch američanu se tam chova jak někde na techno party a nema uctu naprosto před ničím,jo,jo money talks!

Re:Expedice Peru 2007: Z džungle do pustiny 29. 11. 2007, 09:46:52

MM Mohl by jsi to rozvést, Jeffe? V době, kdy jsem tam byl já, bylo problémem najíždění džípů až do kolonií plamenáků hnízdících přímo na Salaru, vylekaní ptáci pak mláďata často opouštěli.

Re:Re:Expedice Peru 2007: Z džungle do pustiny 29. 11. 2007, 18:10:06

jeff např,jsem byl svědkem v arbol del pierda kromě toho ,že tam bylo jeepu jak na vaclavaku dotyční us bastards lezli po oastatních kamenech, uvolnovali časti co moc nedrželi a vesele je shazovali dolu asi se u toho strašně bavili a dost se divili sprostým nadavkam, kterými jsem je častoval,ale nejde jen o to ti lide mají peníze a neví nic o přírodě,krajině apod. apak jsou tu samozřejmě hamižní bolívijci ,kterým jekich peníze nesmrdí ja sam jsem absolvoval trapnou pakdge tour a dodnes toho lituji,ale na svou obhajobu musím řict, že jsme neměli vybaveni k tomu jít to pěšky nebo jet na kole

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze