HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Expedice Altaj 2009

Expedice Altaj 2009 21. 09. 2009, 12:46:46

Tomas Mila Katerino,
srdecne diky za velmi poutavy clanek - je z nej citit ze jste ho psala od srdce - a s laskou k horam.

Vas popis me velmi nadchl - a inspiroval. Jiz par let zijeme s rodinou (pracovne) v Kazachstanu - v Almaty - a cesta do Altaje me uz delsi dobu laka... (a odsud je to preci jen bliz nez z Prahy! )

mohla byste se se mnou podelit o nektere odganizacni podrobnosti? s jakymi KZ pruvodci jste sli atd. z zlanku vyvozuji ze jste sli ze severu - tedy z ruske strany... da se jit i z KZ - ci mongolska?
jeste jednou gratuluji ke skvele expedici - i fotkam a tesim se na odpoved.
S pozdravem
Tomas B.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Expedice Altaj 2009 15. 10. 2009, 15:36:23

Katka Milý Tomáši děkuji za reakci,
naším KZ organizátorem byl Albert Kamenov, který vlastní cestovní kancelář sídlící v Džazatoru (Rusku). On pod sebou organizuje pár velmi dobrých průvodců (tuším že jich má 8 a stáda koní ze kterých si lze vybrat svého oblíbence). Pokud chcete, tak můžu na mail poslat adresu a kontakty. Co jsem koukala do vojenských statistik, tak Albert přiveze na Altaj přes 3/4 všech turistů a funguje už 6 let.
Na tu část Altaje, kde jsme byli je možné dorazit i z Kazachstánu, ale nevím přesně jak, nějaké vojenské základny jsme cestou viděli, ale člověk musí mít s sebou KZ průvodce, tuším že Albert mluvil i o skupině kterou tamodtud převáděl.
Z Mongolska přechod prakticky není. Existuje jen jeden sezónní přechod pro místní obyvatele a prý se dá i podplatit cizinci, ale moc bych na to nespoléhala.
S pozdravem
Katka

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze