HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

200 dní na Tokelau

200 dní na Tokelau 16. 06. 2009, 12:06:42

Lucka Přečtete jedním dechem
Po dlouhé době se mi konečně dostala do rukou knížka, kterou jsem si skutečně užila a nemohla se od ní odtrhnout (četla jsem jí až do tří do rána :-) ). Fundované informace o cestování v Polynésii, mapy, fotky, česko-tokelauský slovníček, slovník geografických názvů apod. Strhující příběh, místy se smějete, místy vás mrazí, Polynésie je krásná, ale i drsná. Skutečný příběh lékaře, který si v nemocnici musí vystačit s málem - operace, které provádí sám nebo k nim instruuje po telefonu sestry na vedlejším ostrově. Příběhy domorodců, jejich dějiny, kultura - prostě VYNIKAJÍCÍ kniha s poutavým dějem, garantovaně přečtete jedním dechem. Beru si ji s sebou na dovolenou. Lucka

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:200 dní na Tokelau 23. 05. 2011, 20:52:48

Gabi Včera jsem ji dočetla, nemělo to chybu, jako bych tam byla s nimi :) Doporučuju.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
200 dní na Tokelau 17. 06. 2009, 08:29:07

Ajna Tak si jí jdu dneska koupit. Doufám, že ji seženu :)už jen u ukázek jsem se rozbrečela.

200 dní na Tokelau 17. 06. 2009, 16:51:50

Veronika Fascinující knížka, která rychle vtáhne do děje. Nemohla jsem ji odložit, dokud jsem nezjistila, jak to všechno dopadne. Příběh začíná na Novém Zélandu, první kapitola je tajemná a vy nevíte (stejně jako autorka), jak to vlastně na tom odlehlém ostrově bude vypadat. Pak je tam vtipně a s nadsázkou popsán ostrovní život a vy si připadáte jak v ostrovním ráji. Hodně přemýšlíte o tom, jaká je naše civilizace konzumní a pořád se někam žene a Tokelauané dokážou vyjít s málem, oslavují svůj život zpěvem a tancem. Přemýšlíte, co všechno tam způsobili otrokáři, kolonizátoři a misionáři – až z toho máte špatné svědomí. Pak ale kniha nabere plné obrátky a vy nestačíte hltat děj – ale to už si přečtěte sami. Najednou nejste v ostrovním ráji, ale ve středověku. Kniha má silné poselství na více rovinách – myšlení a kultura jiné země, zánik Tokelau v důsledku globálního oteplování, skromnost, pokora, ze které se můžeme učit, nadhled, se kterým se dá brát život. Neuvěřitelná knížka, doporučuji všem.

200 dní na Tokelau 23. 06. 2009, 13:04:19

Tony Uviděl jsem tady, zakoupil a právě čtu. Jsem v šesté kapitole a je cítit napětí, něco se tam určitě chystá. Díky za dobrý tip na současné upršené počasí

200 dní na Tokelau 29. 08. 2009, 11:00:05

Ajna Dočetla jsem a naprosto unešená. Nejraději bych odjela a jako kulturolog a etnograf zapsala, natočila a naučila se vše, než to zmizí.

200 dní na Tokelau 01. 09. 2009, 15:17:12

Markéta Mám rozečteno a je to fakt síla. Hlavně ty story kolem sebevražd a vrtání hlavy vrtačkou.

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze