HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Země sv. Jiřího

Země sv. Jiřího 03. 10. 2009, 23:46:49

Tereza Ne pokaždé musí být 3. přípitek na sv. Jiří (takový přípitek nemusí vůbec padnout), záleží na tamadovi. A tamada se může mnohem víc urazit, když do dna nepřipijete jeho rodině, jeho dětem, jeho mrtvým předkům...

A ještě bych doporučovala nechat si od "ne-Svanů" vyprávět vtipy o Svanech :-)

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Země sv. Jiřího 03. 10. 2009, 23:47:00

A ještě bych doporučovala nechat si od "ne-Svanů" vyprávět vtipy o Svanech :-)

Země sv. Jiřího 05. 10. 2009, 20:50:52

Daniel Brejžek Hm... Tak sem napiš ten vtip - docela by mě zajímal :-) To máš pravdu s těma přípitkama - zkrátka rozpoznat důležitý přípitek (většinou jsou ale vždycky duchaplné a důležité):-)

Země sv. Jiří 29. 10. 2009, 15:00:45

Tereza Svanové jsou v Gruzii něco jako u nás blondýny, tedy ne úplně nejchytřejší, i ty vtipy jsou podobné (kupř. co udělá Svan, když zjistí, že má v pořítači virus? Položí na něj česnek, protože česnek pomáhá proti všem virům). Jeden z velmi oblíbených (tady v Tbilisi, nikoliv ve Svaneti, samozřejmě):

6 bratrů Svanů náhle osiřelo. Neumějí hospodařit ani vařit, tak přemýšlejí, co budou dělat. Nakonec je napadne koupit si kozu, aby měli alespoň mléko. Koupí kozu, přivedou ji domů, ale místo dojení je napadne, že by mlého mohli sát rovnou z vemene, aby si ušetřili práci. Tak jde čas, bratři sají od kozy, ale koze je čím dál hůř. Bratři ji tedy vezmou k veterináři. "Tomu zvířeti je opravdu zle, co s ním děláte?" "Máme tu kozu na obživu, sajeme od ní mléko." "Když chcete mléko...tak proč jste si koupili samce???"

Země sv. Jiří 29. 10. 2009, 19:33:13

Misen "do Svanetie bych nejezdil s holkama..."
Tak strašné to není:-),letos jsem tam týden byla,a mám jen pozitivní dojmy, opravdu zážitek, nádherná příroda, hory a starobylé věžaté vesnice..
Samozřejmě jsem před cestou o této části Gruzie přečetla různé info veskrze o tom, jak to tam není úplně bezpečné.
Faktem je,že jsme byli pod záštitou místního průvodce,tudíž jsme žádné nebezpečí nezaznamenali a vůbec vše i kontak s domorodci probíhalo bez problémů. Snad se to tam nyní začíná obracet k lepšímu, turismus se tam rozvíjí.
Svanové jsou horalé,národ, který si dodnes zachoval a ctí mnoho tradic, pravoslavnou víru s pohanskými prvky. Hloupí se nezdáli. :-)
www.svanetitrekking.ge

Země sv. Jiří 07. 11. 2009, 23:21:52

kubisek To s tím pivem není tak docela pravda. Kazbegi je dobré, ale Natakthari by mohla závidět leckterá česká hospoda. Ono je to totiž v podstatě české pivo, protože ho vaří český sládek českým způsobem.

Země sv. Jiří 09. 11. 2009, 12:17:55

Daniel Brejžek Ty vtipy o Svanech - jo :-) vážně sranda :-) ono Svanetie bezpochyby stojí za to, ale negativní zážitek to celé přeorá - a byly tam 2. S tím těžko něco udělat. Byla to náhoda, trochu smůla atd. S tím pivem, všimli jsme si českého sládka. S místními jsme konzultovali, proč není dobré a hodně často zněla stejná odpověď. Pivovary se přesunuly blíže ke Tbilisi a kvalita vody šla dolů. Možná se to má s pivem jako s Borjomi a minerální vodou - často je každý kus originál. Respektive chutná jinak - má více síry atd. Každopádně mohu potvrdit, že se mi z piva udělalo párkrát hodně nevolno. Pozdravy všem

PS: V ulici Jungmannova, kde prodávají mapy, jsem dal mapy Gruzie (byly z infocentra ve Tbilisi) pro někoho, komu můžou pomoci. Zde zkrátka nejsou podrobnější mapy Gruzie. Člověk tam nepochopil moji myšlenku a ty mapy ani nechtěl vzít - že prej tam nejsou souřadnice atd. Asi nepochopil, že stále jsou to mnohem podrobnější mapy než co oni prodávají... vůbec nepochopil moji myšlenku... už tam nejdu

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze