HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Výstup na ukrajinskou Goverlu

Výstup na ukrajinskou Goverlu 27. 08. 2008, 15:24:21

Petr L. tedy, tedy, že léto bude na H.S. největší okurkovou sezónou, kdy nebude co uveřejňovat? Není lepší vytáhnout z archivu přeci jen něco kvalitnějšího, určitě se najde...
Jinak, alespoň admin by mohl ten příšerný rusismus "Goverla" opravit na správný název "Hoverla", když už je to i v titulku. Jinak závěr vypovídá o mnohém: "o žádné mapě okolí Goverly nevím"... momentálně existují minimálně 3 (slovy tři) různé druhy map masívu Černé hory v měřítku 1:50 000, žádná není starší než 5 let.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Výstup na ukrajinskou Goverlu 29. 08. 2008, 15:42:30

Petra Souhlasím s Petrem (ve všech bodech obžaloby). Taky jsem si tento článek otevřela jen proto, že jsem chtěla vědět, kdo byl schopen napsat "Goverla". Nejsem žádný lingvista, ale za týdenní pobyt v ukrajinských horách (mj. na Hoverle) jsem stačila zaznamenat, že ukrajinština rozlišuje H a G.

Re:Re:Výstup na ukrajinskou Goverlu 29. 08. 2008, 21:00:45

David Gladiš No dobrá dobrá, jsou prázdniny. Není to lehké udržovat tento web v plném chodu, když jeden redaktor je v Pákistánu, druhá na cestě do Íránu a já ve Slovinsku :)

Ale okurková sezóna končí ... tak se těště na zajímavé věci

Re:Re:Výstup na ukrajinskou Goverlu 30. 08. 2008, 22:04:51

josef Ještě že se nepsalo o "Goverla Mountain" :))

Výstup na ukrajinskou Goverlu 01. 09. 2008, 18:25:06

Gregus Jaj, deti moje. Na Ukrajine používajú klasicky výraz Goverla (bez H). To je to isté, ako by ste do článku nenapísali Rusko, ale medzinárodne Russia. Aspoň si to vo vyhľadávači nájde viacej ľudí. To, že o žiadnej mapke okolia GOVERLY neviem, ešte neznamená, že neexistuje! Miesto toho, aby ste zabŕdali, by ste tam mali radšej ísť.

Re:Výstup na ukrajinskou Goverlu 08. 09. 2008, 15:52:00

werther No ja jsem na Hoverle byl a nepamatuju se, ze by tam nekdo z mistnich pouzival "Goverla". Vyslovovat G jsem tam nikoho neslysel, naopak me docela pobavily vyrazy jako "rehistrace" apod. Mozna te zmatlo, ze pro H(Г) ma ukrajinstina stejny znak jako rustina pro G.

Výstup na ukrajinskou Goverlu 02. 09. 2008, 12:03:19

Vojta Tak jsem po precteni diskuze nakouknul do Pravidel ceskeho pravopisu a v ofic prepise ukrajinstiny i rusinstiny se opravdu H vyskytuje a Goverla by opravdu mela byt Hoverla. Jsem bohuzel netusil, v rustine H neni a tak jsem (mylne) predpokladal, ze ukrajinstina na tom bude podobne. Autor sice tvrdi, ze tamni lide vyslovuji G, ale presto jsem se rozhodl to v puvodnim clanku na velehory.cz upravit. Zde na HS, kde je jen upoutavka, by k uprave melo dojit behem par dni.
Co se tyce mapy, tak stojim za autorem - neuvedl nic co by nebyla pravda a neni nutne vedet vse :-)

Výstup na ukrajinskou Goverlu 31. 08. 2008, 10:14:25

Radka Nám se loni výstup na Goverlu nepovedl, vypeklo nás počasí, takže jsme to museli obrátit a sestoupit do Jasini. Nicméně Ukrajinu po našich dvou návštěvách řadím mezi moje srdeční záležitosti a rozhodně už spřádám plány na další cestu!

Re:Výstup na ukrajinskou Goverlu 17. 05. 2010, 19:08:43

Martin jj nám se taky nepodařil výstup v polovine cesty mezi Hoverlou a popivanem černohorským nas chytla vychřice taky sme museli sestoupit do jasini ale asopn o důvod víc proč se tam vrátit je tam nádherně:)

Výstup na ukrajinskou Hoverlu 02. 09. 2008, 16:08:44

Ivo Petr Nemám žádných připomínek, ostatně mnozí diskutující již řekli dost. Jen jedna drobnost - nejsem autorem tohoto článku (uvedeno v náhledu).
Ivo Petr

Re:Výstup na ukrajinskou Hoverlu 03. 09. 2008, 00:18:07

Vojta Lejsek Velmi se omlouvam za tu situaci - zde na velehorach je to v poradku, ale pri vytvareni odkazu na hedvabne stezce doslo pravdepodobne k preklepu - a v diskuzi na hedvabne stezce k tomuto clanku jsem to jiz uvadel. Napraveno to bude, jen co se redaktorka dostane v iranu k internetu...

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze