HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Výstup na střechu Bolívie

Výstup na střechu Bolívie 10. 09. 2008, 08:35:44

jeff mnohem lepší je vycapat na sousední Parinacotu, neplatíš žádný povolení je tam hezkej kráter a výhledy na sajamu, nevím proč všichni otravujou se skeletama, tohle je ťáponoháčskej výlet a skelety jsou k chůzi naprosto nevhodné, pak mám taky lehčí batoh a nemusím najímat muly jako by šlo o nějakej bigwall

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Výstup na střechu Bolívie 10. 09. 2008, 20:54:29

Feďa Uživatel "jeff" ještě nikdy nenapsal pozitivní komentář. Nebo teda já si na něj nepamatuju. Docela bych byl rád, kdyby napsal někdy on článek na HS, abysme se mohli dozvědět o jeho zážitcích a způsobech cestování. Myslím, že i nesouhlasné komentáře by se dali psát citlivěji...

Re:Re:Výstup na střechu Bolívie 10. 09. 2008, 21:09:31

hohoho Ty taky hledas na vsem negativitu. Hledej v tom konstruktivni kritiku.

Re:Re:Re:Výstup na střechu Bolívie 18. 09. 2008, 16:27:34

tiburon Mně spíš leze na nervy tohle "neplatíš žádný povolení". Těch 30 boliviánů je takovej pakatel, že i kdyby to tomu rangerovi skončilo za nehty, držkovat kvůli tomu bude, resp. neodpustí si na to téma svoji doušku, fakt snad jen našinec.

Mmch, nehrál tam nahoře nedávno Morales fotbal?:-)

Re:Výstup na střechu Bolívie 11. 09. 2008, 21:31:30

Fanda Ahoj,
kazdy ma jiny uhel pohledu a dalo by se rici, ze sestitisicovka jako sestitisicovka, ale porad je Sajamo nejvyssi hora Bolivie. Souhlasim, ze Parinacota je moc hezka, ale je to jedna z mnoha sestitisicovek v Chile a po Ojosu del Salado jsme jiz nic vyssiho v Chile lezt nemohli. :o) Jinak ve skeletech se opravdu spatne jde po suti a normalni ceste, ale ve vysokych polohach ocenis tepelny komfort a i kdyz ti muze byt chladno, jsou to dve vrstvy, at uz to jsou plastove, ci kozene skelety. Mas v nich mensi sanci omrznout nez v klasickych pohorach, at jsou jakkoli izolovane. A ver, ze po mrazu na Aconcague, kdy jsme skelety nemeli, jsme je tentokrat hodne ocenili. Omrzliny se leci docela dlouho! Co se tyce obtiznosti, tak z vetsiny to je chodak, ale take ne vsude.
Diky za komentar. Zdravim z peruanskeho Huarazu.

Re:Re:Výstup na střechu Bolívie 12. 09. 2008, 08:18:19

Pepa jen malá poznámka - ten kopec se nejmenuje SAJAMO, ale SAJAMA, ne? (alespoň jste jediní, kdo mu říká SajamO)

Re:Re:Re:Výstup na střechu Bolívie 12. 09. 2008, 12:06:43

Vojta Vzdyt je vsude v clanku uvedeno Sajama... nebo nekde nejaky preklep, ktery jsem prehlid?

Re:Re:Re:Re:Výstup na střechu Bolívie 13. 09. 2008, 10:15:19

Pepa no stačí dát CTRL+F a napsat Sajamo... uvidíš, že na této stránce je to hned 5x...

Re:Re:Re:Re:Re:Výstup na střechu Bolívie 13. 09. 2008, 13:10:32

Vojta Ok, jednou jsem to prehlid a v ostatnich pripadech se to jmeno netyka sopky, ale NP nebo vesnice (spanelsky neumim, v bolivii jsem nebyl, tak nevim jak se to ve skutecnosti jmenuje).

sajama 11. 09. 2008, 22:17:55

ivo petr Ahoj Fando,
zdravím do Huarazu (byl jsem tam v květnu a tak trochu tiše závídím). Nevím, proč tady nějakému dementovi vysvětluješ proč a jak. Ten stejně na takové vysvětlení zvysoka kašle, bo je to asi mistr světa. To je přece věcí každého, jak výstup na vrchol pojme. Kopec může být pro jednoho mastňácký choďák, pro druhého vyvrcholením jeho života. Je to zcela v jeho réžii (volba bot, oblečení, taktika atd.). A konstruktivní kritika? Proboha - a v čem konstruktivní?

Výstup na střechu Bolívie 12. 09. 2008, 15:48:04

jeff Ale no tak pánové já nikoho nekritizoval pouze vyjádřil svůj názor a nemůžu za to, že většina článků na HS je nic moc a hlavně nemám rád, když se píše o něče co je známé,profláklé a tisíckrát vylezené, no a až budu tak dobrej lezec a cestovatel,kterej bude mít za sebou něco skutečně užasnýho tak o tom napíšu na HS/pokud mě to ovšem redakce nezcenzuruje/.

Re:Výstup na střechu Bolívie 12. 09. 2008, 19:01:28

David Gladiš Jeffe, když napíšeš lepší článek než jsou ty, co máme k dispozici, rádi Ti ho otiskneme. Může být i kontroverzní, ať si vyzkoušíš, co ještě zkousnou naše cenzorská pera :)

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze