HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Poprvé v Číně aneb co vidět a čemu se nedivit

Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 14. 11. 2011, 14:29:37

Renáta Hmmm, pro mě velmi motivující článek. Máš pravdu v tom, že se člověk po několika dnech otrká a přizpůsobí davu. Stále více mě Čína láká.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 14. 11. 2011, 20:20:32

Lucie K. Ministerstvo cestovniho ruchu sice zadnou oblast verejne nezakazuje, ale treba do TAR (tibetske autonomni oblasti) je stale treba povoleni a povinny pruvodce.

Pritomnost vsemocne strany, ktera ridi vsechno, pripomina i fakt, ze nemuzete bydlet v hotelu, jaky se vam libi, ale jen v tom, ktery ma licenci na ubytovani turistu. Ale to vetsinou nebyva problem, hotelu s licenci je dost.

Dale existuji strategicke oblasti (velke prehrady, elektrarny, vojenska letiste atd.), ktere jsou tak tajne, ze nejsou ani na kvalitnich mapach a tudiz ani na nejakem seznamu zakazanych destinaci. Pokud se vam tam ale podari omylem - treba pri trekovani nebo raftovani - objevit, je jasne, ze jste spioni, protoze jste o strategicke lokalite vedeli, i kdyz nebyla na mape. A zkuste vysvetlit za mrizemi policajtovi, ktery nemluvi anglicky, ze kdybyste to byvali byli vedeli, tak byste tam nelezli ;)

Re:Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 24. 12. 2011, 04:37:25

Ondra Z. Vlastní zkušenost?

Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 20. 11. 2011, 04:00:10

Markoff zaujimave, som v Cine par mesiacov, navstivil som x verejnych toaliet, ale v zivote som sa este nestretol s neoddelenymi kabinkami o akych som sa docital na nete, tak neviem ci mam take stastie alebo je to skor mytus z minulosti ktori zivia ludia bez toho aby sa s nim naozaj stretli

skor by som povedal ze cim tesnejsie sa dostanete, tym skor pochopite a mozete tolerovat niektore veci, aj ked samozrejme niektore su netolerovatelne dlhodobo. anglictinu nema kto v cine aku oprasovat, NIKTO v cine nehovori po anglicky, az na zopar mladych (aj to minimum) a mozno par profesorov, ze si pokecate so starsimi ludmi po anglicky vopred zabudnite

ako bolo napisane do Tibetu sa coby cudzinec inak ako s cestovkou nedostanete

clanok je velmi povrchny, ale zase u takeho kratkeho sa neda ist do hlbky, odporucam radsej cestopisy:
a svoj (aj ked podrobnejsie o cine je skor sucasny dennik)

Markoff

Re:Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 20. 11. 2011, 08:32:01

Tomas Stravil som skoro mesiac v Tibete. Zachody tam boli rozne. Od klasickych europskych (hotely Lhasa, Zhangmuzhen), cez tie, ktore popisuju v clanku (benzinova stanica nedaleko Lhasy) az po DOSLOVA verejne (daka osada). A boli aj miesta, kde sa kazdy zachodom radsej vyhol (stanovy tabor Mt.Everestu). BTW. o zachodoch v Cine by sla napisat cela kniha. A Nepal tiez zazitok :)

Re:Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 10. 04. 2012, 17:13:47

xoce neoddelene verejne zachody najdes este dnes v hutongoch v Pekingu, dokonca su niektore z nich relativne nove. Pravdou je, ze nie su uz dnes standardom.

Re:Poprvé v Číně aneb co vidět a čemu se nedivit 12. 04. 2012, 05:29:47

Markoff chodim dost do verejnych zachodov v hutongu a nespominam si ze by som kedy videl zachody neoddelene stenami, mozno nemaju dvere do ulicky ale min. steny medzi nimi su

Markoff
www.markoff.biz

Poprvé v Číně aneb čemu se nedivit 22. 11. 2011, 13:17:51

Jenda mě se článek líbí. Pro člověka, co tam nebyl je dostatečný.
Číňani bělochy milují ? no nevím, možná že termín "barbaři s velkými nosy" je spíš humor než něco jiného. Ta anglina je fakt prča, jak mě trvalo, než jsem pochopil, co znamená věta: "Vodka flom ?" (-:

Re:Poprvé v Číně aneb co vidět a čemu se nedivit 20. 12. 2011, 00:20:27

Madmonarchist Nadějí je že i v Číně se jednou poměry změní,nic netrvá věčně,vše je pomíjivé,ikdyby to mělo trvat 1000 let,každá říše,dynastie,v tomto případě rudá maoisticko-císařská jednou upadne v prach,Tibet možná přestane existovat ale jeho poselství nikoliv.S odchodem pana Václava Havla,nebo krále Bíréndry si můžeme připomenout,že fyzický život končí,ale myšlenky a hodnoty přetrvávají.A stále jsou zde žijící osobnosti,symboly hodnot,tradic,pokory a majestátu.
Dalajláma,Karmapa,Bogdgegén,Su Tij,Rebiya Kadeer,král Jigme Khesar,král Jigme Dorje,císař Akihito,sultán Qaboos,královna Beatrix,královna Margarethe,král Carl Gustav,královna Alžběta.Važme si jich.

Re:Poprvé v Číně aneb co vidět a čemu se nedivit 20. 12. 2011, 22:59:09

Paja V Číně nejsou lidé hloupí a bouří se proti korupci a zvůli místních mocipánů a až se to jednou rozleje po celý zemi,to bude teprv malér.

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze