HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Patagonskou pampou na kole

Patagonskou pampou na kole 27. 01. 2011, 10:06:09

mart hezky clanek a fotky !
torres je bomba !

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Patagonskou pampou na kole 27. 01. 2011, 11:02:45

Jenda jojo, pěkné to tam je, ale shodl jsem se s několika lidmi, že Tři zuby v Dolomitech jsou hezčí, no věc názoru. Škoda že autor nezmínil, kolik peněz je třeba zaplatit za vstupy či dopravu, Evropan přece jen není zvyklý platit za přírodu.

Re:Patagonskou pampou na kole 27. 01. 2011, 15:08:28

mart jo... Torred Del Paine je nadherny park, neni nic krasnejsiho nez ranni vystup k tem 3 vrcholkam k jezeru jak se slunce lame pres kamennou zdi a vsechno barvi do zluta ! Vstupne bylo tusim 30 dolaru + - , je to pesi stezka, asi na 3 dny, se zakoncenim u glacieru. Nejlepsi cas je pozdni podzim tesne pred prvnim snehem ! zacatkem dubna ! naaadherne pocasi ! doporucuju ! kempovani na vyhrazenych mistech, krome toho pitomce z cech co pred lety vypalil nekolik hektaru torres del paine parku .

Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 17:26:03

Honza to Mart : než tady budeš někoho nazívat pitomcem ,tak by sis mohl taky zjistit proč to dopadlo jak to BOHUŽEL dopadlo ,když už jsi tam byl ,tak ti zcela určitě něco říka kouzelné slůvko MAŇÁNA !!!

Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 19:46:44

L Když už se tady snažíš poučovat, mohl bys toho napsat víc než neurčité fráze.

Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 20:02:36

mart hele...clovek ktery nedokaze respektovat pravidla a kempuje tam kde je to stritkne zakazano, pouziva otevrenej ohen, v suche trave a vetru, znici 12 tisic hektaru endemitu, je u mne buran !... google it, jo pak se to snazili obnovit se zbirek..nicmene 5 % parku slo do kytek vcetne supr image ktery zanechal pro cechy v Torres del Paine. dik

Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 20:17:44

L mart: Moje reakce nebyla na tebe, ale na Honzu, zajímala mě jeho verze! :)

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 21:27:13

mart jo jo..spatne jsem kliknul..patrilo to Honzovi :)

Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 21:53:49

Vojta Docela by me zajimalo, kdo z vas tam u toho byl. Jirku znám, znám jeho verzi i verzi médií (tu znatelně dřív) a dle mě to byla prostě smůla.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 22:03:31

Dan A co na tom jaká je jeho verze? Prostě to tam do mrtě vypálil a jeho verze je tím pádem jen prázdné tlachání.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 22:26:50

Vojta No za prvy to nebylo do mrte, vzhledem k velikosti slo o jednotky procent celyho NP, za druhy sice zpusobil ohen, ale postavil se k tomu celem, ackoli mohl delat, ze on to nebyl, za treti sice ne za pricinu, ale za rozsah nasledku nesou vinou chilske urady a jejich pristup a za ctvrte, myslis ze opravdu neexistuje situace, ze neco delas stokrat vyzkousenym a spravnym postupem a ono toproste jednou nevyjde? Proste "smula"?

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 19:06:24

Jeff To, že ho znáš, no a co já ho znám taky, ale byl si s ním někde ? já jo , tak bys pochopil, že má volšový ruce, dělal někde něco co určitě neměl respektive nedokázal dobře vyhodnotit situaci (při jeho vzdělání), to, že se k tomu postavil čelem neznamená, že to nezavinil, jednoznačně nese svůj díl viny (pak stejně vychcaně zdrhl do argentiny)....svádět to na hasiče mi přijde fakt ubohý.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 23:12:58

Vojta Ja jsem ho taky nijak nehajil, navic vyse zminene "znam" neznamena "znam dobre". Jen jsem chtel zduraznit, ze prumerny clanek v Blesku, apod. o tom jak Cech spalil vsechno od Ohnovy zeme po Panamsky pruplav nemusi zcela odpovidat realite.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 30. 01. 2011, 01:24:40

mart Co to placas za nesmysly ?!?
Shorelo 5 % parku coz je cca 10 - 15 % vegetace !
Zapalil to kluk z Cech !
To jsou fakta !
Zbytek je jenom zvaneni, jak omluvit nezodpovedny skutek ! Chapu ze je to tvuj kamarat, ale pro mne je to skratka previt !
Howk.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 30. 01. 2011, 09:41:31

Vojta Sorry, nevim, kde jsi cetl, ze je to muj kamarad. Jen jsem asi dva dny bydlel ve stejnem hotelu, jako on. Nemam potrbu ho obhajovat, jen bych celou situaci nevidel az tak tragicky. Proste stalo se, je mozny, ze kdyby to nezapalil on, tak to zapalil druhy den nekdo jiny nebo treba tyden na to blesk.
@jeff: tech padesat haliru na osobu me opravdu udelalo vitr v penezence ;-D

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 31. 01. 2011, 18:38:39

jeff jenom ignorant jako ty asi neví jak dlouho ty borovicový porosty v těch podmínkách vznikají, o peníze asi opravdu nejde, byl to jen příklad formy nějaké zodpovědnosti, ty řeči o blesku si nech pro nějakou pražskou buchtu, patagonie není austrálie, tam nehoří každou sezonu.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 30. 01. 2011, 08:58:52

jeff Nicméně českou republiku to stálo 4,5 mil. korun v rámci jakési pomoci na obnovu, takže minimálně toto jsme všichi zaplatili za něj:-).
On se akorát do konce života nepodívá do chille:-)

Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 18:46:36

Josef Hele, Manana vubec nic nevysvetluje, znamena to zitra ty troubo ! Ten kdo,to zpusobil,se vymlouval na to, ze hasici kteri se dostavili temer okamzite, se moc nesnazili! ... Jinak nesouhlasim s uvodem clanku, ktery pravi: samota a svoboda ! Zadna samota, ale davy lidi, kteri zaplatili 40 tisic za moznost videt mraky kolem skaly !

Re:Re:Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 19:09:07

jeff Ten článek je možná trochu PR:-)

Patagonskou pampou na kole 27. 01. 2011, 12:38:17

Banan Jeeee, ja chci taky :)

Patagonskou pampou na kole 28. 01. 2011, 16:46:13

stano voda Zdravím a gratuluji autorovi k úspěšné cestě, článku a i fotkám. Jinak by to chtělo jen trošku více přiblížit kolik cca stály vstupy, ubytování či doprava. Ještě jednou díky za článek a přeji I.Drahorádovi hodně podobných akcí, stano voda.

Re:Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 18:21:04

Ivo Ceny na jaře 2010, přepočítáno na české koruny: vstup do NP z El Chalténu na treky k Fitz Roy a Cerro Torre zdarma, na silnici vedoucí k ledovci Perito Moreno se vybíralo vstupné 350,- Kč, vstup do parku Torres del Paine 550,-Kč, do NP Ohňová země kousek od Ushuai 250,- Kč. Tábořiště pod Torres del Paine a Cerro Torre zdarma (jsou to pouze tábořiště bez vody a sociálního zařízení, ale všude čisto, žádné odhozené odpadky), ostatní kempy (standardně vybavené, většinou s teplou vodou) cca 80-150,- Kč za noc, stan a osobu. Hostely cca 250,- Kč za noc. Dopravu jsem moc nevyužíval, autobusy o něco dražší než u nás, ale prostorné a pohodlné.

Re:Re:Patagonskou pampou na kole 31. 01. 2011, 15:16:20

Martin Stiller Ahoj Ivo.
moc pekny clanek a fotky. Radi bychom te pozvali nekdy v budoucnu na festival Cyklocestovani. Urcite by tva projekce divaky zaujala. Co ty na to? Mrkni na festivalove stranky: www.cyklocestovani.cz a tam se dozvis o festaku vice. Mej se fajn a at to slape. Martin

Re:Re:Re:Patagonskou pampou na kole 31. 01. 2011, 16:46:26

Ivo Ahoj Martine,
dík za nabídku. Bude-li zájem, můžeme se domluvit, rád se zúčastním.
Jinak ještě pár dalších fotek je k vidění tady
www.patagonie.ic.cz
Ivo.

Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 00:20:26

honza ach bože, to je tak strašně hezký, ty fotky :)

Patagonskou pampou na kole 29. 01. 2011, 10:08:52

beggard Ten článek se mi moc líbí, skrývá v sobě jistou poetiku. Informace o vstupech a cenách mi nechybí, najdu si jinde.

Patagonskou pampou na kole 18. 02. 2011, 13:54:33

nika Ivo, kolik kilo jsi vezl na kole? Byly teploty pres noc stale nad nulou? Jake jsou cesty v Patagonii? Jak je to s osidlenim / je problem s nakupem potravin a vody? Dekuji predem za odpoved.

Re:Patagonskou pampou na kole 18. 02. 2011, 18:03:27

Ivo Kolik vážila bagáž nevím, nikdy jsem to nevážil. Stan, spacák, nějaké oblečení a něco málo jídla do příští civilizace. Moc toho nevozím.
Přes noc mrzlo jenom jednou, ale teploty se dost měnily. Začátkem března na severu (El Chaltén, Fitz Roy) přes den kolem 30 stupňů a i v noci relativně teplo, ke konci cesty začátkem dubna na jihu v Ohňové zemi max. 10 stupňů, ale když pršelo, tak teplota nepřesáhla ani 5 stupňů.
Hlavní cesty jsou v pohodě, asfalt, v nár. parcích nebo mimo hlavní tahy štěrk, uježděná hlína, občas nepříjemná roleta. Ale dá se to zvládnout. Samozřejmě v nár. parcích jsou místa, kam se už na kole nedostaneš. Na některých fotkách tady http://www.patagonie.ic.cz/fotogalerie.html je pár fotek, kde jsou vidět i cesty. Osídlení je velice řídké, ale s nákupem jídla a vody jsem nikdy neměl problém, min. jednou za dva dny byla možnost něco dokoupit.

Patagonskou pampou na kole 11. 05. 2011, 20:50:15

ivana můj životní sen. chystáte se tam někdo?
březen 2012.

Re:Patagonskou pampou na kole 20. 07. 2011, 10:05:21

David Ano, chystám se v této době. Ale zatím nemám jasno v iteneráři, jsem ve fázi úvodního plánování :)

Patagonskou pampou na kole 07. 01. 2012, 20:35:39

Katka Ahoj,
krasa :-) Premyslime o necem podobnym a chteli jsme se zeptat, jak probehl transport kol z Evropy- s kym jsi letel a jak jsi mel zabalany kolo...A nemas s transportem kol vic zkusenosti?
diky moc!

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze