HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007)

Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 11. 05. 2007, 05:16:19

Strider Nevi kdy byl ten clanek psany, ale na Perhentian Kecil uz to tak opustene neni.Hotelu je tam pozehnane a turistu taky.Sice prevazne batuzkari, ale v dost velkem mnozstvi.Na Long beach se vloni stavel novy zdeny hotel. Snorchlovani taky nebylo nic extra, nastesti v Malaysii jeste stale existuji mista kde je turistu nemnoho a clovek si opravdu pripada jako Robinson Crusoe :-)

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 11. 05. 2007, 13:38:25

Martin Pluhař Já byl na P.K. 14. - 16. 11. 2005, po "sezóně", u Long Beach bylo v tu dobu ubytováno celkem cca 12 turistů, byla otevřena jedna restaurace, stánky zprostředkovatelů atrakcí ne. Klid, prázdné pláže a pěkné počasí.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 12. 05. 2007, 13:07:29

Dave Otazka na Stridera: prozradis kam v Malajsii jezdis k mori, byl jsem tam 4x, ale pokazdy jen v pralesech fotit hmyz nebo jsem pouzival Penang jako prestupni stanici na Sumatru, na podzim ksem ukecal mou drahou mati, co bude od zari v duchodu, at jede na mesic do malajsie semnou a chtel bych ji vzit taky nekam k mori, kde je klid. Pokud ale nechces mista prozradit, tak to pochopim a nebudu se zlobit:-) Dik David.

Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 12. 05. 2007, 16:25:10

Strider Prozradim, co bych neprozradil :-) U nas jednoznacne vladne Redang.Muzu doporucit i presne misto pokud by byl zajem.Potom se mi libilo i na Kapasu, ale tam jsme byli ke konci sezony takze tam bylo malo lidi, a libilo se mi tam jenom kvuli jenomu mistu na snorchlovani.Spatny nebyl ani Lang Tenah.My ale jezdime jenom za snorchlovanim a ted i za focenim podmorskeho zivota, takze ber ta doporuceni s rezervou.Co muze byt, problem je ze na podzim jsou tahle mista kvuli monzunu povetsinou pozavirana.Sezona konci nekdy koncem rijna.My tam byli v zari a zacatkem rijna a plaze jsme meli skoro pro sebe, teda kdyz nepocitam meduzy.Tech bylo v rijnu pozehnane, takze na to taky bacha.Nevim jestli jsi videl more na Penangu, ale ja jsem slysel ze nic moc. Langkawi je pry lepsi, ale tam bude hlava na hlave a asi bude zalezet na lokalite.Nevim ve kterem obdobi jsi v Malaysii byl takze psani o haze atd. psat nebudu.

Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 13. 05. 2007, 11:38:50

Dave Konkretni misto na Radangu si necham rad doporucit. Doporuceni netreba brat s rezervou, neb hledam misto, kde je malo lidi a hezke more s neohoblovanymi koraly (infrastuktura staci minimalni, nocni zivot apod. pri odpocinku nevyhledavam) - jde mi jen o to, aby mati videla koralovej utes, protoze i ona rada snorchluje (jinak je duvod nasi cesty do Malajsie spis o fanatismu do jihoindicky kuchyne, ktera je tam dle meho soudu diky vetsi kupni sile paradoxne asi nejlepsi na svete).

Jak je to tam se sezonou, ja byl v Malajsi krome obdobi kveten - rijen ve vsech obdobich, teoreticky bych cekal, ze tam muzou mit monzuny dva, jeden z Bengalskyho zalivu a druhej z Pacifiku, jde spis jen o to, aby fungovaly lode a more nebylo zakaleny, jinak mi deste nevedej.

Kdyz mluvis o meduzach: myslis meduzy co zahaj? Paklize nezahave, tak ty mi nevadej, spis me fascinujou, kdyz se pod vodou otocim na zada a ony vypadaj jak invaze z vesmiru:)

Na Penangu jsem videl more leda v pristavu, jak jsem psal, v Malajsii jsem se nikdy nekoupal, vzdy jen v Thajsku nebo v Indonesii.

Re:Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 14. 05. 2007, 09:00:51

Strider Pokud ti jde o snorchlovani rovnou z plaze tak doporucuju Redang Reef Resort (http://www.malaysiaoutdoor.com/resort/redang-reef -resort/?gclid=CIq90 8SHjYwCFSRkYQod4QPb7Q) je sice v oblasti kde je spousta hotelu, ale stoji uplne stranou a je tam hodne klid.Je otazka jestli bude ke konci sezony jeste otevreny.Taky ma svoji malou plaz.Je tam sice trosku horsi vstup do vody kvuli kamenum, ale pri vyssi vode to celkem jde. Dalsi misto, kde se da snorchlovat primo z plaze je cca 200m daleko. Co urcite doporucuju je vylet do Marine parku, v sezonu je tam sice hlava na hlave, ale ke konci sezony tam moc lidi nebyva. Daji se tam videt mureny, big grouper, trigger fish a u potopeneho vraku tam jsou i soft carals.S koraly je to v Malaysii trosku horsi, spis se daji videt hard corals a obcas byvaji dost ponicene. Je tam ale k videni vice ryb.My na Redangu videli kde co vcetne cca 1m zraloku.

Pokud bys mel zajem o uplny klid, tak zname taky jedno misto.Cca 8 chatek na plazi jinak nikde nikdo.Nevyhoda je ze tam nejsou koraly a kazdy den se 2x jezdi nekam na vylety.Je to ale super relaxace.Doporucuje, ale pouze silnejsim naturam protoze elektrina jede jenom pres noc kvuli A/C a s hygienou to taky neni nejak extra.

Re:Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 14. 05. 2007, 09:09:33

Strider Jinak jeste k tem Perhentianum, konkretne Perhentian Kecil. jsou tam prakticky dve plaze Coral Bay a Long Beach.Long Beach je pisecna, priserne melka a ani nevim jestli tam nejake koraly nebo ryby jsou. Coral Bay je kamenita se spoustou mrtvych koralu takze pristup do vody nejlepe v botach zvlast pri odlivu.Snorchlovat se tam trosku da, ale dost nas to zklamalo.Vylety nestaly za nic.Viditelnost miziva a spousta dalsich turistu takze hlava na hlave.Ke konci sezony to muze byt zase jinak, takze brat s rezervou, my tam byli nekdy v cervenci.

Re:Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007) 14. 05. 2007, 09:21:29

Strider A jeste posledni poznamka k monzunovemu obdobi.Jak jsi psal v Malaysii se stridaji dva monzuny.Ten na vychodnim pobrezi trva od cca Listopadu do Brezna. Spousta hotelu je v te dobe pozaviranych protoze se jim nevyplati provoz.Nekde ani nejezdi lode protoze treba na Redangu ma vetsina hotelu kazdy svoji lod.

S monzunovym obdobim je ta potiz, ze pri trose stesti muze byt nadherne (od spousty lidi jsem slysel ze byli na Tiomanu v obdobi monzunu a bylo krasne).Klidne ale muze proprset i 14dnu v kuse (a to v kuse myslim doslova :-) ) jako letos v prosinci a lednu.

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze