Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007)
13. 05. 2007, 11:38:50
Dave
Konkretni misto na Radangu si necham rad doporucit. Doporuceni netreba brat s rezervou, neb hledam misto, kde je malo lidi a hezke more s neohoblovanymi koraly (infrastuktura staci minimalni, nocni zivot apod. pri odpocinku nevyhledavam) - jde mi jen o to, aby mati videla koralovej utes, protoze i ona rada snorchluje (jinak je duvod nasi cesty do Malajsie spis o fanatismu do jihoindicky kuchyne, ktera je tam dle meho soudu diky vetsi kupni sile paradoxne asi nejlepsi na svete).
Jak je to tam se sezonou, ja byl v Malajsi krome obdobi kveten - rijen ve vsech obdobich, teoreticky bych cekal, ze tam muzou mit monzuny dva, jeden z Bengalskyho zalivu a druhej z Pacifiku, jde spis jen o to, aby fungovaly lode a more nebylo zakaleny, jinak mi deste nevedej.
Kdyz mluvis o meduzach: myslis meduzy co zahaj? Paklize nezahave, tak ty mi nevadej, spis me fascinujou, kdyz se pod vodou otocim na zada a ony vypadaj jak invaze z vesmiru:)
Na Penangu jsem videl more leda v pristavu, jak jsem psal, v Malajsii jsem se nikdy nekoupal, vzdy jen v Thajsku nebo v Indonesii.
Odpovědět
To se mi líbí
(Tohle se líbí 0 cestovatelům)
Re:Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007)
14. 05. 2007, 09:00:51
Strider
Pokud ti jde o snorchlovani rovnou z plaze tak doporucuju Redang Reef Resort (http://www.malaysiaoutdoor.com/resort/redang-reef -resort/?gclid=CIq90 8SHjYwCFSRkYQod4QPb7Q) je sice v oblasti kde je spousta hotelu, ale stoji uplne stranou a je tam hodne klid.Je otazka jestli bude ke konci sezony jeste otevreny.Taky ma svoji malou plaz.Je tam sice trosku horsi vstup do vody kvuli kamenum, ale pri vyssi vode to celkem jde. Dalsi misto, kde se da snorchlovat primo z plaze je cca 200m daleko. Co urcite doporucuju je vylet do Marine parku, v sezonu je tam sice hlava na hlave, ale ke konci sezony tam moc lidi nebyva. Daji se tam videt mureny, big grouper, trigger fish a u potopeneho vraku tam jsou i soft carals.S koraly je to v Malaysii trosku horsi, spis se daji videt hard corals a obcas byvaji dost ponicene. Je tam ale k videni vice ryb.My na Redangu videli kde co vcetne cca 1m zraloku.
Pokud bys mel zajem o uplny klid, tak zname taky jedno misto.Cca 8 chatek na plazi jinak nikde nikdo.Nevyhoda je ze tam nejsou koraly a kazdy den se 2x jezdi nekam na vylety.Je to ale super relaxace.Doporucuje, ale pouze silnejsim naturam protoze elektrina jede jenom pres noc kvuli A/C a s hygienou to taky neni nejak extra.
Odpovědět
To se mi líbí
Re:Re:Re:Re:Ostrovy Perhentian – romantika po malajsku (Tomáš Knapek, 10.5.2007)
14. 05. 2007, 09:09:33
Strider
Jinak jeste k tem Perhentianum, konkretne Perhentian Kecil. jsou tam prakticky dve plaze Coral Bay a Long Beach.Long Beach je pisecna, priserne melka a ani nevim jestli tam nejake koraly nebo ryby jsou. Coral Bay je kamenita se spoustou mrtvych koralu takze pristup do vody nejlepe v botach zvlast pri odlivu.Snorchlovat se tam trosku da, ale dost nas to zklamalo.Vylety nestaly za nic.Viditelnost miziva a spousta dalsich turistu takze hlava na hlave.Ke konci sezony to muze byt zase jinak, takze brat s rezervou, my tam byli nekdy v cervenci.
Odpovědět
To se mi líbí
14. 05. 2007, 09:21:29
Strider
A jeste posledni poznamka k monzunovemu obdobi.Jak jsi psal v Malaysii se stridaji dva monzuny.Ten na vychodnim pobrezi trva od cca Listopadu do Brezna. Spousta hotelu je v te dobe pozaviranych protoze se jim nevyplati provoz.Nekde ani nejezdi lode protoze treba na Redangu ma vetsina hotelu kazdy svoji lod.
S monzunovym obdobim je ta potiz, ze pri trose stesti muze byt nadherne (od spousty lidi jsem slysel ze byli na Tiomanu v obdobi monzunu a bylo krasne).Klidne ale muze proprset i 14dnu v kuse (a to v kuse myslim doslova :-) ) jako letos v prosinci a lednu.
Odpovědět
To se mi líbí