POSLEDNÍ DISKUSE

Na skok v Ománu

Na skok v Ománu 16. 04. 2009, 16:25:02

lucie kinkorova Myslim, ze by jeste bylo uzitecne uvest orientacni ceny cestovani. Pamatuji si, ze 2008 pri srovnani cen hotelu v Omanu s cenami ve vetsine Asie, hlavne jizni, jsem byla uprimne vydesena. A misto 20 - 50 dolaru za noc v nejlevnejsim hotelu jsme nakonec zvolili jako reseni najem auta za asi 10 dolaru a den a spali v nem nebo ve stanu vedle.

Stejne tak se nam prodrazily prvni dny v Muskatu a okoli, kdy jsme dali za dopravu taxiky a autobusy vic nez bychom byvali byli dali za auto. Verejna doprava neni v Omanu moc rozvinuta a pokud jsou autobusy, tak jen mezi mesty (kde toho ve srovnani treba s Jemenem az tak moc zajimaveho neni). Ale spousta prirodnich kras je mimo trasy hlavnich silnic, takze do pronajmu obycejneho osobaku se urcite vyplati investovat.

Odpovědět
Re:Na skok v Ománu 18. 04. 2009, 06:33:19

lucie kinkorova Oprava - ceny, ktere uvadim vyse v reakci jsou v rialech, ne dolarech. Na dolary je treba nasobit ca dvema (12/2008).

Odpovědět
Na skok v Ománu 23. 04. 2009, 14:16:44

Robert Ahoj Lucie, ceny ubytování v Ománu jsou opravdu poněkud dražší. My jsme platili od 10 do 25 OMR (Ománský Rijál = 2,6 USD)podle kvality služeb. Např. Guesthouse v Seebe 10, Guesthouse v Salale, hotel Nizwa, Hotel Ras Al Hadd 20, Qurum beach house 25. Hotely jsou vždy ze snídaní či bazénem. Ale v sezóně můžeš spát ve stanu, tady je šance jak ušetřit. Každopádně pronajmutí auta považuji v této zemi za nezbytné pro poznání. Ceny pronajmutí aut se všude ve světě u větších společností pohybují podobně (a tady je jistota pojištění a pomoci v nesnázích, větší počet poboček atd.) Cena benzínu na Arabském pol. je směšná vůči ČR (bylo to kolem 7 KČ. Dalším faktem, který určuje cenu ubytování je okolí. Zkus se podívat na ceny ubytování u sousedů - SAE, Bahrain. Nemůžeš srovnát ceny s rozvojovým Jemenem. Asi tak bych to viděl já. Zatím Ahoj R
PS S těmi autobusy souhlasím

Odpovědět
Na skok v Ománu 25. 04. 2009, 18:46:35

ali ahoj, mám dotaz ohledně stanování. Jsou v Ománu klasické kempy nebo se spí jen tak. A jaké jsou ceny za postavení stanu ? díky moc za informace. ali

Odpovědět
Re:Na skok v Ománu 26. 04. 2009, 09:11:07

Petr Ahoj, v Omanu klasicke kempy nejsou. Na druhou stranu se da kempovat "temer" vsude. Sami omanci jsou zvykli kempovat v ruznych wadi. Na plazi to urcite jde take, ale lepsi je stan rozbit dal od nejake civilizace. Ne vsude se na vas budou divat tak privetive, jak je Oman prezentovan.
Na kempy se da narazit napriklad v Wahiba Sands nebo u Ras Al Hadd, ale stan vam nepovoli postavit. Za noc chteji vetsinou ~20RO vcetne vecere/snidane.
Jinak jeste k cestovani. Vyhnete se autobusum, nic neuvidite a jeste je to dost nepohodlne. Abyste neco videli, tak je v podstate nutnost si pujcit 4x4, protoze jsou oblasti kam se bez offroadu nedostanete nebo vas tam ani nepusti (Jabal Al Akhdar).
No a pokud budete mit nejaky dotaz, tak dejte vedet. Uz nejakym rokem bydlim v Muscatu a velkou cast Omanu uz jsem procestoval.

Odpovědět
Re:Re:Na skok v Ománu 28. 05. 2009, 18:23:47

Lucie AhojPetre,
muzu se zeptat, co v MCT delate a jak se Vam tam libi? Ja tu ted take ziji, nevim, jak si tu zvyknout. Zatim moc nadsena nejsem. Jsem provdana za Omance a zatim jsem v domacnosti, ale dlouho to asi nevydrzim. Co byste mi poradil na zlepseni nalady? Muzu tu nekdejezdit na koni? Muj muz rika, ze pouze Omanci mohou. Jsou tu nake kurzy tancu, web design, aerobiku,...cokoliv, co by mi to tu zprijemnilo pobyt. Dekuji Vam
Lucie

Odpovědět
Re:Re:Na skok v Ománu 25. 05. 2010, 11:20:47

Vláďa Ahoj Petře,
chtěl jsem se tě zeptat, zda se dá jet do Omanu v druhé polovině července. Vím že tam bude horko, ale spíše mne zajímá, jak je to s monz. dešti. Chceme spát ve stanech a půjčit si auto. A na kolik nás přijde jidlo na den. Jíst budeme v těch nejlevnějších zařízeních.
Předem děkuji za informace o této překrásné zemi.
Měj se, Vláďa

Odpovědět
Re:Re:Na skok v Ománu 10. 11. 2010, 00:04:55

Jitka Vykopalova Zdravim vsechny zajemce o Oman a hlavne Vas, Petre, planujeme jet s manzelem na dovolenou do Omanu, do Salalahu. Moje otazka je jestli je opravdu mozne si vzit s sebou do kufru alkohol, pokud vim, tak ne, clovek muze dostat za to i pokutu, ale v teto reportazi autor pise, ze 1l alkoholu je poveleno si s sebou vzit... jak je to prosim tedy? Nepovazujte prosim mou otazku jinak nez za zkusenost, ze bily alkohol povazujeme, dle rady nasich znamych, velkych cestovatelu, za lek/prevenci proti zaludecnim a strevnim potizim...
S pozdravem Jitka V.

Odpovědět
Re:Na skok v Ománu: Maskat, Nizwa, Ras Al Jinz 22. 12. 2012, 13:25:44

Bohouš ví někdo jak je to stím dovozem alkoholu? Na MZV píšouže se nesmí dovážet, tady jsem se dočetl milou info že ano...
Dík B

Odpovědět
Re:Na skok v Ománu: Maskat, Nizwa, Ras Al Jinz 22. 12. 2012, 15:10:45

Bohouš tak si sám odpovím - z oficiálních Ománských stránek:

Customs Regulations

Duty Free Customs Allowance

Arriving passengers are allowed to carry the following duty free items into the country:
Tobacco: 400 Cigarettes
Perfume: 100ml
DVD's: 5 Nos.
Wine or Liquor:* 2 bottles (max 2 litres) or 24 cans.

* Passenger who are Non Muslims and over the age of 21.

Odpovědět
Re:Na skok v Ománu 06. 01. 2013, 09:53:30

Zuzka Ahoj Petre,

Mohu se zeptat jak to momentalne vypada s praci v Muscatu? Chtela bych se tam vypravit za 2 tydny a najit si praci. Bydleni mam u kamaradky anglicanky co tam uci. Neco jsem obeslala ale zatim moc odpovedi nemam, spis vsichni pisou az dojedu at se ozvu.

Diky

Zuzana

Odpovědět
Na skok v Ománu 08. 05. 2009, 14:26:26

Petr II Můžu se zeptat, na kolik vyjde vypůjčení auta 4x4? Počítám, že auto je na rozdíl od Jemenu bez řidiče.

Odpovědět
Re:Na skok v Ománu 08. 05. 2009, 17:02:21

Petr Odhadem 20-25RO/den. Pokud je to na delsi dobu, tak je rate nizsi. Ridic neni potreba.

Odpovědět
Na skok v Ománu 11. 03. 2012, 11:13:34

julkka Ahoj,co nám můžeš poradit jsme v ománu od 18.3.12 do 25.3.12,jsme dvě holky ( ubytování, cestování)
Dík Julka

Odpovědět

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze