ivanoJa tiež, ale priznám sa, neviem čo to je Palava. Google mi našiel všetko možné, od člna, až po balón :-) ale nič také, s čím by sa dalo ísť do Mongolska. Ja plánujem ísť s expedičným obytným autom MAN4x4. Samozrejme, ak na to nájdem čas cca 2-3 mesiace.
JirkaPálava je (mimo jiné) loď od Gumotexu. Je vidět hned na titulní fotce. Na nich jsme sjížděli řeku Lucie v Surinamu. Na lehčí vodu je to ideální loď.
JirkaJá jsem uvažoval o Jeniseji. Letos to asi nebudu zvládat, příští rok možná. Jakou řeku v Mongolsku máš na mysli? Jestli by to byla drsnější řeka, tak by možná byla lepší Baraka a nebo Raft. Jirka (autor článku)
ZdeněkV Mongolsku bych chtěl sjet nějakou snadnou řeku pro nezkušené vodáky, mám nějaké tipy, rád však vyslechnu rady a dopročuní od všech cestovatelů, kteří už tam něco sjeli. Ale klidně vyrazím s Pálavou i jinam, podmínkou je snadná řeka tekoucí panenskou přírodou nebo jinak zajímavou krajinou (Sibiř, Východní Turecko...).
Re:Opět na kanoi v Surinamu 02. 03. 2011, 12:06:15
JirkaHonza s Adamem měli fakt štěstí. Myslím že i většina místních indiánů ho v životě neviděla. Máme ho i natočenýho. Brzy bude video na www.bushmanfilm.com
MilošDobrý den,
hledám 4 osoby do auta (VAZ 4x4) na cestu Středním Mongolskem, 21 dnů, od 10.8. do 31.8.2011. Cena osoba 8000 Kč při obsazenosti auta 6 turisty. V ceně je řidič + pronájem auta, benzín a kuchař. Ozvěte se. Díky Miloš
ZdenekDekuji vsem za reakce a tesim se na dalsi. Zejmena uvitam zajemce o ucast na expedici do Mongolka v lete 2012. Cilem bude hlavne sever, severozapad zeme, jedina reka vytekajici z obrovskeho jezera Chovsgol a okolni tajga. Vhodne pro milovniky taboreni, hor, rybareni a tesneho kontaktu s prirodou i domorodci.Letenky za rozumnou cenu lze koupit jedine z velkym predstihem! Nejlepe hned pocatkem roku 2012. Prwedem dekuji za upozorneni na jakoukoli prednasku, vystavu pod. akci o Mongolsku.