23. 09. 2008, 10:33:42
banan
Moc pekny clanek - Armenie je opravdu uzasna!
23. 09. 2008, 15:07:28
Vittorio
O ceste do Armenie jsem jiz uvazoval.. tento prijemny poeticky clanek mne posunul blize k realizaci.. Diky!
24. 09. 2008, 21:30:49
Honza
Tez naprosty souhlas. Armeni bez vyjimky pratelsti. Navic zvlaste v Jerevanu tisice krasnych holek (jen jeste neobjevily depilator). Armenii jsme procestovali taxikem (v podstate kazde pojizdne auto) pri obvykle cene 6 Kc za kilak. Sice nepomerne drazsi nez marsrutky, ale mnohem rychlejsi a dostanete se vsude kam chcete. Pivo opravdu nic moc, ale kdo by pil pivo, kdyz je vsude fantastickej konak.
Krásy Arménie z korby UAZu
20. 10. 2008, 13:25:40
Jenda
Opravdu se všeobecně má za to, že Arménie je první zemí na světě, která přijala křesťanství za státní náboženství. Ovšem není to pravda. Bylo to v době všemocné Římské říše, která ovlivňovala leckeré své sousedy i země vzdálenější. Vládce Arménie musel být "odsouhlasen" Římem a pokud se jeden vládce znelíbil, hned byl v záloze jiný, vhodnější. A s náboženstvím to nebylo jiné, maličká Arménie nemohla bez souhlasu Říma přijmout křesťanství jako státní náboženství, musela nejprve počkat až to udělá Řím.