HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Krásy Arménie z korby UVAZu

Krásy Arménie z korby UVAZu 23. 09. 2008, 10:33:42

banan Moc pekny clanek - Armenie je opravdu uzasna!

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Jenda 20. 10. 2008, 16:58:18

Erik Armenie byla drive vetsi nez nynejsi Turecko nebo (Nemecko,Cesko i Polsko dohromady).Tehdejsi velke Armenie (drive tak zvane Hayq) mel svyho krale,ktery ovladal zemi a tudiz rozhodoval i vladl zemi sam!Existuji dukazy,ze Armenie je prvni krestanska zeme na svete (je i pisemne uvedeno i dokazano historyky)

Krásy Arménie z korby UVAZu 23. 09. 2008, 15:07:28

Vittorio O ceste do Armenie jsem jiz uvazoval.. tento prijemny poeticky clanek mne posunul blize k realizaci.. Diky!

Krásy Arménie z korby UVAZu 24. 09. 2008, 15:58:25

Mahoney V Arménii jsem byl předloni touhle dobou (už není takový vedro) a s tím článkem naprosto souhlasím. A ač mají místní těžkej život, jsou to milí pohostinný lidi. Navíc pro našince je tam relativně levno. S vízy není problém, jsou k mání přímo na letišti nebo na hraninčním přechodu Sadakhlo - Bagratašan za 30 dolarů.
Takže všem přeju nádharný zážitky při popíjenní koňaku Nairi či Ararat nebo piva Baltika (který je sice ruský, ale arménský piva Koytak, Kilikia a Gyumri jsou odporné nepoživatelné patoky, které bychom my, na pivo nároční češi, ani nevylili na zem, abysme neotrávili žížaly...
Tak zdar.

Re:Krásy Arménie z korby UVAZu 24. 09. 2008, 16:10:21

Klárka J. Počkej počkej, u Kilikie jsme strávili nejednu příjemnou chvilku :) Osobně mi tak hnusný nepřišlo, ale možná bylo příliš velké vedro, anebo tu chuť přebily ostatní příjemné zážitky a požitky.... Mimochodem, největší patok, který se dá v Arménii dostat, je zteplalá voda Jermuk....

Re:Re:Krásy Arménie z korby UVAZu 24. 09. 2008, 21:30:31

MAhoney těžko říct. Já dával přednost Baltice, nebo Plzni, která se v Jerevanu dala bez problémů sehnat. A voda? Kupoval jsem taky nějakou ruskou a celkem šla. o tom Jermuku jsem slyšel - to je arménská Mattoni, ale osobní zkušeností se pochlubit nemůžu.

Re:Re:Re:Krásy Arménie z korby UVAZu 21. 10. 2008, 08:38:30

banan My zase nenarazili na nic jineho nez na Jermuk (nebo vodu z potoka:), nejdřív mi přišel odporný, ale pozdeji mi uz nevadil. Pivo jsme ani nepili, spise nas kazdy naleval vodkou... jednou jsem pozadala hostitele o trochu vody a oni mi z kanystru nalili vodku a pak se omlouvali, ze mysleli, ze je to voda :)

Krásy Arménie z korby UVAZu 24. 09. 2008, 21:30:49

Honza Tez naprosty souhlas. Armeni bez vyjimky pratelsti. Navic zvlaste v Jerevanu tisice krasnych holek (jen jeste neobjevily depilator). Armenii jsme procestovali taxikem (v podstate kazde pojizdne auto) pri obvykle cene 6 Kc za kilak. Sice nepomerne drazsi nez marsrutky, ale mnohem rychlejsi a dostanete se vsude kam chcete. Pivo opravdu nic moc, ale kdo by pil pivo, kdyz je vsude fantastickej konak.

Krásy Arménie z korby UAZu 12. 10. 2008, 17:01:00

Erik Ahoj vsem....foto Armenii najdete na tomto webu i jets mnohem vice jine veci www.armenskamuzika.cz.tl

Krásy Arménie z korby UAZu 20. 10. 2008, 13:25:40

Jenda Opravdu se všeobecně má za to, že Arménie je první zemí na světě, která přijala křesťanství za státní náboženství. Ovšem není to pravda. Bylo to v době všemocné Římské říše, která ovlivňovala leckeré své sousedy i země vzdálenější. Vládce Arménie musel být "odsouhlasen" Římem a pokud se jeden vládce znelíbil, hned byl v záloze jiný, vhodnější. A s náboženstvím to nebylo jiné, maličká Arménie nemohla bez souhlasu Říma přijmout křesťanství jako státní náboženství, musela nejprve počkat až to udělá Řím.

Re:Krásy Arménie z korby UAZu 20. 10. 2008, 19:42:25

Erik Armenie je opravdu prvni krestanskou zemi na celem svete a presne Armeni (tehdejsi Hayq) prejali krestanstvi za statni nabozenstvy v roce 301 po Kristu,tudiz o 14 let drive nez Rimane.Ted se Armenii rika mala Arenie,ale drive byla vetsi nez cele Nemecko,Cesko i Polsko dohromady za vlady tehdejsich Armenskych kralu.Je to pisemne dokazane a dokonce v nekterych casti v zemi existuji vyrite pamatky na Tiufu (na kameni) o revoluci budoucich krestanskych narodu.Sami Itali priznavaji to vse co je tu napsano,takze pust nikdo nepochybude o tom,ze polovina zemekoule vzala priklad z Armenu.Ty asi nevis,ale 2 zivot po zatopeni sveta prave zacala z Armenie,je to kolebka lidske civilizace......

Re:Re:Krásy Arménie z korby UAZu 21. 10. 2008, 13:49:10

Jenda Historycy, Itali a hlavně Erik mě přesvědčili, že Arenie je první stát sveta, který přijal křesťanství jako statni nabozenstvy. Už o tom pust nepochybudu, když to tam je vyrite. Taktéž věřím v 2 zivot po zatopeni sveta, zacala z Armenie.

Re:Krásy Arménie z korby UAZu 24. 10. 2008, 14:54:01

Erik Kdybych hledal chyby v tvich psanich Jendo,nebo jak ti vubec rikavaji,tak bych nasel urcite vice chyb nez mas tolik vlasu na svy hlave!Nedemonstruj mi tady svi pubertacky znalosti a tvoje intilegence mi nepresahuje vise miho pasu i ja vim na 99%,ze ty by jsi se mnou nemluvil timto zpusobem v real!;-)Kdyz jsme meli svou kulturu i jazyk,tak 50% Evropy byly divosi jeste,takze nemam ti co dokazovat,natoz abych si tady s tebou vubec psal.Ja ti nechci nejak urazit,no jak se rika..".. volum muzes rikat i presvedcovat kolik krat jen muzes,ale stejne se nic nenauci.."..

Re:Krásy Arménie z korby UAZu 24. 10. 2008, 21:19:05

Erik Jendo,mas zapnutou svou logiku i myslis logicky,ale v hystorii to neplati i jak jsem uz napsal,tak tehdy Armenie byla velika a ne mala i meli sve velke kralovstvi i svou risi,takze kral on sam rozhodoval co i jak bude vse ( krome tech valek) i jaky budou mit Armenci v budoucnosti svoje nabozenstvi!(sami Rimane nechaly krizet Jezise Krista i oni by nikdy neprijaly krestanstvi,kdyby nemeli nejak vzor) mne nikdo nemusi verit i ani nechi nekomu neco dokazovat,ale to co ja tady ctu za voloviny,tak mne to proste stve,ze nekdo nevi o necem ani h.... i pritom to verejne pise!Ty se radsi nauc Ceskou hytorii o Cyrilu i Metodeji i az pak o jinych zemich (je to jak ve sportu,musis vyhrat ve vlastni zemi neco,aby jsi mohl pokracovat na mezinarodnich soutezich);-))))

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze