HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Kde najít v Bhútánu pizzerii

Kde najít v Bhútánu pizzerii 21. 01. 2008, 09:15:47

Feďa Fiala Dost dramatickej konec tvojí cesty. Hlavně že to šťastně dopadlo! Můžem se díky tomu těšit na další tvé pěkné články ze zajímavých míst. Cestování zdar!

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Phuentsholing 05. 05. 2008, 22:50:27

Pavel No já byl v tom pohraničním městě (Phuentsholing) a za riskantní bych to nepovažoval. U hraniční brány nás nikdo nekontroloval. Pak jsme zkusili jet dál stopem, ale na prvním policejním checkpointu nám velice mile vysvětlili, že když nemáme vízum, tak dál nemůžem. Na poště nám dokonce dali do pasu razítko a známku:-) Jinak opravdu do Bhútanu se dá jen s cestovkou nebo pracovně.

dotaz 08. 05. 2008, 16:49:28

robert mate nekdo kontakt na bhutanske cestovni kancelare, ktere by pozvani a viza zaridily ? diky

Kde najít v Bhútánu pizzerii 05. 05. 2008, 14:02:59

Patrik Ahoj,
chystáme se na podzim do Bhutánu. Podle oficiálních zdrojů tam nelze cestovat bez cestovní kanceláře resp. se vůbec dostat do země. Nemáte nekdo nějaké zkušenosti? Díky

Re:Víza do Bhútánu 05. 05. 2008, 16:46:04

Jan Podaný Je to tak, do Bhútánu se nedá bez CK dostat, resp. do jednoho příhraničního města ano, ale je to risk. Jinak všude po zemi jsou rozestavěná kontrolní místa. Jinak jsem zaslechl, že oproti 200 USD na den se již vybírá 250 USD/den.

Re:Kde najít v Bhútánu pizzerii 05. 05. 2008, 20:24:11

Filip Ahoj, jo je to tak, jen s Bhutánskou cestovkou, která zařídí - za patřičný peníz - snad úplně všechno. Pokud to s tím Bhutánem myslíte vážně i za těch 250 USD/den, dejte mi vědět, asi bych se přidal. Třeba by se dala najít nějaká možnost, jak tu cenu srazit... Zatím Filip

Re:Re:Kde najít v Bhútánu pizzerii 06. 05. 2008, 19:53:53

Petra Sice se vybira 200 USD za den, ale v cene uz je zase vsechno, auto, pruvodce atd. Delam v cestovce a prave zajistuji pro klienty.

Cena za den v Bhútánu 07. 05. 2008, 11:38:37

Patrik Ahoj, pokud si Bhutánci účtují cca 200 USD za den včetně dopravy, průvodce, noclehu, vstupů??, jídla??, existuje nějaká "sleva" pokud by jsme část pobytu strávili někde na treku (třeba 4-5 dní), kde v podstatě žádné služby nevyužíváme?

Re:Cena za den v Bhútánu 07. 05. 2008, 12:43:59

Katka Překážkou pro takovou slevu asi bude to, že se turisté v Bhútánu nemohou pohybovat kdekoliv. Takže asi nebude možné jen tak si vytipovat nějaký zajímavý trek a ten jít.
Jsou myslím přesně dané oblasti a okruhy, které jsou pro turisty přístupné. A vyhnou se tomu nedá, protože to hlídá přidělený průvodce (který je v ceně). A bez průvodce (bez sjednaného zájezdu od bhútánské cestovky) nedostanete vízum.

Bhútán si prostě svoji nedotčenost hlídá docela pečlivě. Proto je pro spoustu lidí tak lákavý :-)

Re:Cena za den v Bhútánu 07. 05. 2008, 19:26:29

petra No to prave ne :)

Re:Cena za den v Bhútánu 07. 05. 2008, 19:26:30

petra No to prave ne :)

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze