HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Kamčatka - země na konci světa

Kamčatka - země na konci světa 19. 05. 2009, 08:59:32

Topí Máš moc pěkné fotky a celkově je článek povedený.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Kamčatka - země na konci světa 19. 05. 2009, 09:09:44

jeff škoda jen, že nelze individuálně, pouze organizovaně a s ruským dohledem.

Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 19. 05. 2009, 09:58:52

David G Tam se nedá normálně, leda s průvodcem?

Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 19. 05. 2009, 10:55:56

jeff Jo, Davide idividuálně nelze, dříve to bylo možné, na druhou stranu je tam mnohem benevolentnější přístup co se OVIRu týče.

Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 21. 05. 2009, 09:31:18

Kamila Není to jen reklama na cestovky, které si účtují za zájezdy na Kamčatku nehorázné sumy? Povolení z OVIRu stejně jako (fiktivní) průvodce se dá vyřídit po NETu.

Re:Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 21. 05. 2009, 10:00:36

jeff Rozhodně nejsem příznivce cestovek, toho fiktivního průvodce si dokážu představit, ale ve finále budeš určitě muset něco dávat kontrolám, když ho fakticky nebudeš mít, navíc individuální pohyb není oficiálně povolen, takže budeš terčem zájmů o úplatek či dalších nežádoucích problému. Vyřidít "po netu" , takže v ruštině, může být pro většinu asi problém.
S nehoráznými sumami se tam bohužel setkáš vždy např. jak se chceč dostat do údolí vulkánů? trekem? to není asi pro každýho.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 21. 05. 2009, 10:03:34

jeff sorry gejzírů

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 06. 07. 2009, 21:01:00

indy ale prd - v 2005 jsme přešli jako jedinný češi pěšky z kurilského jezera přes ksudač , chodutku až na mutnovku - atroufám si tvrdit že individuálně to jde .
jsou z žtoho i fotky na rajčeti - stačí zadat indy2 a chvíli hledat.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 10. 09. 2009, 22:37:55

pepa my to šli 2002...:-)

Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 31. 12. 2009, 09:50:45

V. Já jedu individuálně :)

re 14. 07. 2009, 13:45:14

Denisa Ahoj, z kamčatky jsem přiletěli předevčírem a byli jsme tam bez cestovky, jen tak. co je to za nesmysl že se tam může jen s průvodcem??

Kamčatka - země na konci světa 06. 07. 2009, 21:05:31

indy - plzen zkuste se podívat a klidně mě napište - milan01pecl zavináč seznam - http://indy2.rajce.idnes.cz/

Re:Kamčatka - země na konci světa 13. 07. 2009, 23:30:56

Roman-autor článku Jako autor tohoto článku čestně prohlašuji, že jsem žádnou cestovku zatím nezaložil a nikoho nepropaguji:-))Skutečně lze pobyt na Kamčatce realizovat zcela ve vlastní režii,bez zbytečného zdržování se nějakým zařizováním z ČR (to by ve výsledku udělalo spíše více škody než užitku).Kamčatka má řadu omezení a specifik, ale při troše štěstí a hlavně s použitím zdravého selského rozumu se dá zrealizovat řada na první pohled nemožných věcí... Podrobné praktické informace o pobytu naší4-členné skupiny na Kamčatce a řadu rad najdete na: www.gorole.cz

Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 14. 07. 2009, 11:44:36

jeff to je právě to, 2005,2006 máte starý info, já mám informace od člověka , kterej tam každoročně průvodcuje a fakt se vyžaduje "vztyčnej důstojník" je to šaškárna , ale je to tak, což neznamená jet am s cestovkou ale toto si třeba individuálně zařídit.

Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 14. 07. 2009, 13:51:46

Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 14. 07. 2009, 15:08:09

jeff tak jste se tam pohybovali nelegálně a to jsem netvrdil, že nejde, taky je asi otázkou kde, ale oficiální stanovisko je takový, např. na trek kolem Klujčevskaje ho musíš mít, když vás nikdo nechytil...

Re:Re:Re:Re:Re:Kamčatka - země na konci světa 14. 07. 2009, 15:40:59

Denisa Nemusíš mít průvodce, ale pouze musíš uhradit poplatek za návštěvu některých oblastí. Nic takovýho sem nikdy neslyšela, že by byl zákaz tam jít bez ruského průvodce, to je nějaká dezinformace.

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze