Indonéské přesuny
05. 08. 2010, 13:09:23
MartinT.
Fajn článek, zase jednou něco o Indonésii... mimochodem, nebyla to Pelni, která se převrátila u Sulawesi, to byl menší trajekt(http://en.wikipedia.org/wiki/MV_Teratai_Prima).
Pokud si chcete užívat lokálních přesunů v Indonésii, měli byste znát aspoň většinu z následujících pojmů z oblasti veřejné (neletecké) dopravy:
ojek, bemo, oplet, mikrolet, pete-pete, taksi, bajaj, bentor, sitor, bemor, bis kota, bis patas/cepat, metromini, travel, andong, dokar, bendi, cidomo, kapal feri (ferry), klotok, ketinting, spid, johnson, perahu, kereta (api), truk,... :)
Indonéské přesuny
15. 03. 2011, 15:15:54
Tudor
Vecny a dobry clanek, ktery mi doda spousty informaci. Do Indonesie se chystame za dva tydny s rozpoctem 5$ na den a osobu. Jezdime stopem a rad by jsem se te Peto zeptal, jestli to v Indonesii pujde taky a popr jake jsou priblizne ceny. Je jasne, ze si to musime otukat sami, ale jakoukoliv radu uvitame.
Muzes se prosim ozvat na cestujici66@seznam.cz ?
Diky Tudor
15. 03. 2011, 20:56:18
MartinT.
Představa, že západní cizinec v Indonésii stopuje a očekává svezení zdarma, protože je "nemajetný", je docela úsměvná. Utratit v Indonésii v roce 2011 5 USD na osobu a den se mi taky nezdá možné.
16. 03. 2011, 12:36:46
Palo
Tudor, obavam sa, ze to stopovanie Vam neklapne. Indonezania pravom a logicky ocakavaju, ze za zvezenie turista zaplati VIAC nez domaci, a nie ze ho budu vozit zadarmo. Na to rovno zabudni.
Doprava moze byt, v inak stale pomerne lacnej Indonezii, najvacsou polozkou v cestovatelovom rozpocte. Hlavne ak sa budete presuvat casto a odchyti si vas nejaky nadhanac, co sa vam asi zo zaciatku stane, kym sa rozkukate. A na niektorych miestach pre turistu ani ina moznost nie je, hlavne u lodnej dopravy.
Na den pocitajte minimalne s 20 USD. Inak sa vam prijemny vylet zmeni na nocnu moru a budete si po navrate pamatat len neustale hadanie sa s miestnimi o kazdu rupiu.
16. 03. 2011, 14:26:09
turista
nechci vas podcenovat, ale myslim, ze to za pet dolaru nedate. snad mozna, kdybyste nasli nejaky lidi, treba pres couchsurfing, ktery by vas u sebe nechali prespat a pak vas treba posunuli nekam dal, ale bez toho ...v odlehlejsich mistech stopovat muzete zkusit, jel jsem takhle, davno, na acehu nebo na kawah ijen, ale treba na jave jsem stopare snad nikdy nevidel