Bob Čáp
Taky jsme projeli Mali a neměli jsme na něj štestí. Nechci tu ale kňourat nad ukradeným mlíkem.
Mrzí mě, že autorka napsala tak malinko o své zkušenosti v zemi Dogonů. Ze své zkušenosti musím říct, že to je
1) jedna z nejhezčích krajin, z pohledu fotografa, které jsem zatím viděl. Bohužel nemohu sloužit dokumentací, neboť mi, jak jsem naznačil, všechno ukradli. (Nikoli přímo v Pays Dogon.)
a
2) jedna z nejhorších destinací pro nezávislé cestovatele. Něco mezi Dysneylandem a Náprstkovym muzeem. Krom toho, že musíte za vše platit - stylem "Ale támhle ve vesnici si fotil, takže zaplať.", můžete se pohybovat jenom tam, kde vám průvodce (který je praktickou nezbytností) ukáže, jinak určitě pošlapete nějaký posvatný místo, což opět stojí mega peněz.
Je absolutně zjevný, že jediný o co Dogonům, alespoň těm, kteří mají co dočinění s cizinci, jde jenom o peníze a nijak to neskrývají. Nejvíc v oblibě, jsou 4x4 plný Francouzů, který pod dojmem hyperautenticity štědře podarují dětičky, kteří už nezdraví jinak, než "Ca va? Bonbon."
Takže, komu nevadí, že bude za chodící bílou peněženku, a chce pořídit krásný fotky můžu Zemi Dogonů doporučit. Ostatním radím Keep looking.
a
Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům)