HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 08. 01. 2011, 13:33:21

Monika To se mate, ze jste sehnali sponzory a autickem se projizdite po Africe, take by se mi to libilo. Ale prosim vas proc kritizujte a odsuzujete zemi, kterou jste pouze profrceli. To neni fer. Kdyz jste nekde na par dni, prece zemi nemuzete vubec poznat.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
help 08. 01. 2011, 14:55:34

Standa Nahodou jsem prepnul na Public v tu spravnou dobu. Jsem cestovatel amater, zatim jsem projel jen část Karibiku, Severni a Stredni Ameriky. Ze zapadni Afriky znam jen Guineu. Ale proc pisu, zatim jsem k cestovani pouzival jen lode, auta a motocykly zapujcené, ale mam v planu si poridit univerzalni cestovni automobil se kterym bych v prvni fazi projel Ameriku od Jihu k Severu tak jako vy. moc bych vas poprosil o pomoc co se tyce informaci o vybaveni auta, vhodneho typu, moznosti uprav a skusenosti s prepravou, jednani s celnimi i jinými organy atd. Pripadne uvitam i moznost pridat se s vlastnim vozem k nejake pripadne expedici, ktere planujete. Dekuji

Re:help 08. 04. 2011, 14:09:34

Milan Ahoj Stando,promin ze odpovidam takhle pozde,ale vubec jsem netusil ze Hedvabka uz zverejnila me clanky.Poradim ti a pomuzu s Autem.Pisni na sarkamilan@gmail.com...a ja ti odpovim,nebo se sejdeme a dame nekde pivko.

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 10. 01. 2011, 23:34:46

kateřina Nechápu proč lidé s předsudky jako vy cestují po Africe! Pokud chcete služby a lidi jako v Evropě, tak zůstaňte doma a nikam necestujte...nebo své výlevy alespoň nepublikujte. Vaše nechutné a povrchní předsudky a odsuzování místních lidí a jejich kultury uráží mě i všechny, kteří tam žijí.

Čtenářka z Plzně
(cestovatelka a antropoložka)

Re:Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 08. 04. 2011, 14:14:23

Milan Ahoj Katko.Zijes tam?? Mas jine zkusenosti?? Lide pri tvych cestach po Africe nechteji po tobe penize,potraviny?? Pracuji do roztrhani tela,chteji se ucit a studovat?? Vyuzivaji vsech moznosti obzivy?? Tak to pisni na Hedvabku a podel se s nami o to.

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 10. 01. 2011, 23:58:20

Honza Souhlas ten clanek je dost emotivni, jsou veci ktere by bylo lepsi napsat jinak. Ale ruku na srdce dost lidi vcetne me si tohle mysli pokazdy, kdyz se vrati z Afriky.

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 14. 01. 2011, 16:13:52

Karel Troják Osobně jsem též velký cestovatel a Afriku jsem projel několikrát. Článek se mi osobně líbil a mohu docela potvrdit, že to opravdu tak je. Jiný pohled je od lidí, kteří se tam odstěhovali, nebo nějakou dobu žijí.
Je přeci jasné, že si vytvoříte kamarádské vztahy a hlouběji proniknete do života místních lidí a jejich zvyků. Ale musím reagovat na ohlas čtenářky s Plzně. Osobně jí nechápu, proč si nemůže cestovatel říci svůj názor. Pokud čtenářka bydlí v krásném domečku, který si užívá a odpoledne vyjde do krásné přírody za svými koníčky ( kameny apod.),tak se možná ani nedivím. Ale pokud spíte každý den jinde třeba i v autě a vidítě afriku jak na severu tak na druhém konci země a poznáte lidi jak hodný tak jsou tam i méně pracovití, kteří jako všude na světě využívájí ty slabší. Osobně říkám že Afrika je krásná, ale pro dost lidí tvrdá. Můžu jen doporučit,ale musíte se podívat po celé Africe, jinak budete mít názor asi jako pani čtenářka s Plzně, ale potom asi toho moc neprojedete.

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 08. 04. 2011, 14:05:12

MIlan Tak jsem si vase nazory procetl a vicemene jsem to cekal,ale ja se neprojizdim po Africe prvne mila ctenarko z Plzne. Afriku znam i z drivejsich cest,muzu jen rici jedno,priroda nadherna,vetsina lidi jak vidi bileho chce penize nebo darecek v podobe cigaret,piva atd.Davat si pozor na kriminalitu je jasne.Samozrejme jsou vyjimky ze nic nechteji.Do Afriky cestuji ja osobne kvuli prirode a kvuli hodnym lidem v zapadlych vesnicich....Sponzori??? financni pomoc od sponzoru tvori asi 15% nakladu na cestu pres Afr.kontinent.V patek jsem priletel zpet do CR,celkem najeto pres Afriku 45000km,celkova doba stravena v Afr.7 mesicu.A pokud nekdo opravdu bydli v Africe,treba v JAR.Tak vam poskytne lepsi info o mentalite cerneho obyvatelstva .Ja mam jen zkusenosti ze trech nekolikamesicnich cest po Africe,takze to neni takove,ale proc si tu budeme lhat.Je dobre rikat pravdu,a toto jsou me zazitky a zkusenosti.Urcite doporucuji kazdemu at tam jede,ale vetsina cestovatelu radsi voli Asii ke svym cestam,a ja se jim nedivim.Pro me je Asie zatim c.1......Preju vsem krasna dobrodruzstvi pri cestach po svete. Milan

Heduš v Africe: Ghana , Togo, Benin, Nigerie 17. 06. 2011, 23:29:17

Eva Když jsem byla v Africe (jižní část) a žila tam mezi lidmi rok, napadlo mě, že se chovají ještě celkem hezky k lidem, kteří kolem nich jenom projedou autem, tváří se drsně, vyfotí si je bez ptaní a pak o své cestě píšou na svém blogu a tváří se, že dobyli svět...Nemůžu si to odpustit, ale nechápu, proč jste projížděli tolik zemí, když pak píšete, že ve většině se nechcete dlouho zdržovat a že se Vám tam nelíbí...že by jenom zářezy v podobě navštívených států? Opravdu nechápu.

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze