HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Divoké bolívijské Diablado

Divoké bolívijské Diablado 08. 01. 2008, 21:38:31

hoka Ahoj, před týdnem jsme se vrátili z Bolívie. Je to zvláštní, ale nás také chtěli v Oruru okrást - bezúspěšně. Povedlo se jim to až v La Pazu :o)
www.hoka.tachov.org

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Divoké bolívijské Diblado 09. 01. 2008, 18:48:48

Táta Pěkný

Re:Divoké bolívijské Diablado 11. 01. 2008, 09:28:28

Miro Dobrý den. Uvažuji o cestě do Bolívie v období prosinec-únor. Vím, že tam v tomto období zrovna prší. Ten déšť je opravdu tak nepříjemný, že lije od rána do večera i několik dnů nebo jsou to spíš přeháňky? A jak déšť ovlivňuje dopravu vlakem mezi La Paz, Sucre a Potosí(Altiplano)? Silnice jsou po dešti rozbahněné a často nezjízdné, ale železnice by mohla být v pohodě. A kolik cca stojí lístek na vlak z La Pazu do Potosí? Děkuji.

Re:Re:Divoké bolívijské Diablado 11. 01. 2008, 10:59:54

Martin Mykiska Mirovi: v době deštů na Altiplanu je asi jako u nás na podzim - jsou deštivější dny (výmečně prší i celý den) a jsou méně deštivé (výmečně neprší). Zataženo je většinou. O cenách vlaků nemám informace (obecně jsou drahé a jezdí málo), ale autobusy do Potosí i Sucre určtiě dojedou (maximálně se spožděním), tyto tahy Bolívijci udržují. (o putování zapadlými končinami Bolívie v době dešťů-viz má posl.knížka-viz výše v této diskuzi:-)

Re:Re:Re:Divoké bolívijské Diablado 11. 01. 2008, 11:00:36

martin tak teda níže v této diskuzi...

Divoké bolívijské Diablado 09. 01. 2008, 11:04:14

Martin Mykiska Karneval "Diablada" je opravdu skvělé povyražení při cestování po J.A.!Taneční soubory mezi sebou soutěží o nejlepší (nejbizarnější?) masku, proto je to rok od roku bizarnější a barvy křiklavější... (s nástupem umělých barviv ještě křiklavější!)
P.S.podrobně se karnevalu, jeho náboženskému a sociálnímu pozadí, věnuji v mé poslední knížce, viz www.mykiska.cz :-)

Re:Divoké bolívijské Diablado 09. 01. 2008, 18:32:29

Lukáš Bachan To je náhoda Martine, zrovna dnes jsem tu Tvojí knihu dočetl a navíc Tě potkal na Karláku :) Knížka zase pěkná, těším se na druhý díl!

Re:Re:Divoké bolívijské Diablado 10. 01. 2008, 10:10:58

Martin Mykiska a já myslel, že to píšeš on-line z Bolívie, že byla Diablada nějak brzy. Ale je fakt, že letos Diablada teprve asi bude... :-)

Re:Re:Re:Divoké bolívijské Diablado 10. 01. 2008, 19:27:12

lukas jo jo, byl jsem tam loni...ted jsem si vzpomnel ze jsme se taky pekne o jeden den minuli pred par lety v Amritsaru, byl jsi podepsan v knize tesne pred nami :) Kdy vyjde druha cast J.A.?

Re:Re:Re:Re:Divoké bolívijské Diablado 11. 01. 2008, 10:23:35

Martin Mykiska Tak letos bude Diablada už 2.a 3.února! (pro zájemce -ještě je čas odletět:-)
P.S. Pokračování knihy bude "do roka a do dne"
P.S. jó, Amritsar, tam bylo jako vždy moc pěkně...

Divoké bolívijské Diablado 12. 01. 2008, 00:36:11

Kamca Solidní práce. Až budeš mít něco new tak se ozvi. Zdarec

Divoké bolívijské Diablado 12. 01. 2008, 19:06:28

Bara ja jsem jako prvni joo?? :))) Bolivie musi byt uzasna zeme a zvlaste, kdyz vis kdy tam prijet a uzit si karneval... Verim, ze poulicni prodavace jste nesetrili a prohnali je z vesela (jak jinak :)) Vtipne cteni a co bude priste hm? :)) cus a zlom vaz!!!!

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze