HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Co všechno se vám může stát v Indonésii

Co všechno se vám může stát v Indonésii 27. 10. 2010, 07:50:35

honza m. Díky za článek, zrovna se chystáme. Vtipné čtení potěší.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Co všechno se vám může stát v Indonésii 27. 10. 2010, 10:30:23

Veronika Absolutně se vším souhlasím!!

Co všechno se vám může stát v Indonésii 31. 10. 2010, 06:30:47

Petr Daubner Souhlas s autorkou, mám podobné zkušenosti (byl jsem v Indonésii před 4 lety). Nejvíc mě pobavilo, jakou obrovskou celebritou jsem byl u chrámů v Prambananu. Místní holky se se mnou mermomocí chtěly vyfotit a úsměvy do objektivu nebraly konce, připadal jsem si jak David Beckham. ... Indonésané jsou velice stydliví. Jedna Indonésanka (z Jakarty!) se dala do řeči s mojí českou kamarádkou a nakonec z ní vylezlo, že poprvé v životě mluvila s běloškou... Hodně lidí v Jakartě o nás mělo strach, když jsme jeli na Sulawesi a Borneo. Oni tam nikdy nebyli, celý život nevyjeli z Jávy! Přitom byli z velice bohatých rodin (kam jsme se na ně hrabali my) a studovali univerzitu. Indonésané jsou také nesmírně slušní, ale pomalí. V supermarketu jsou před Vámi třeba tři lidi, ale než je obslouží, trvá to věčnost - prodavačka to musí namarkovat, sama to dá do igelitových tašek a celou dobu se na vás usmívá... Výměna peněz v bance, to pak byla operace na půl hodiny nejméně, a to nebyl nikdo přede mnou! ... Nejvíc zapůsobíte, když se naučíte pár slov indonésky, to místní zírají... Indonésie je úžasná země, mně se líbila ze všech zemí úplně nejvíc a doufám, že se tam ještě letos podívám (v plánu mám Sumatru).

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze