HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Čínské homole, rýže a vodní buvoli

Čínské homole, rýže a vodní buvoli 25. 08. 2008, 10:45:26

Pavel Zapletal Procestovali jsme s ženou v květnu 2008 Čínu od Pekingu přes Xian Kunming,Guilin,Yangshuo a Hong kong a my jsme se hlavně na jihu setkávali s místními lidmi,kteří neustále něco nabízeli a někdy i trochu obtěžovali,ale nikdy jsem na ně nezvýšil hlas a nikdy bych o nich nemluvil jako o šikmookých.Vy jste ten důvod,proč nerad potkávám naše krajany ve světě.Bohužel ve většině případů jsou naši krajané arogantní a nafoukaní,přitom Číňané jsou velmi pomáhající lidé a velmi příjemní.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Čínské homole, rýže a vodní buvoli 25. 08. 2008, 21:07:20

Zdenek Absolutně souhlasím. Jel jsem stejnou trasu loni a na Číňany mám nejlepší vzpomínky. Nechápu, proč někdo jezdí tak daleko, aby pak následně prožíval neustálé stresy z lidí, kteří tam jsou doma a chovají se jinak, než my zrovna očekáváme. Také velmi nerad v cizině potkávám Čechy - velmi často se totiž chovají přesně tak, jak to trefně vyjádřil Bolek Polívka ve známém filmu : "Dělají machry a hajzly mají na dvorku..."

Re:Re:Čínské homole, rýže a vodní buvoli 26. 08. 2008, 10:02:59

Pavel Velmi trefné,kdo chce mít v Asii evropské soukromí,ať zůstane tedy v Evropě.To vše přece patří ke koloritu cestování.

Re:Re:Re:Čínské homole, rýže a vodní buvoli 26. 08. 2008, 21:57:27

Aleš No já bych to zas tak přísně neposuzoval. Je to neupravený, autentický deníkový zápis a jako takový je zajímavý, právě tím, že není vyžehleny do podoby, jaká se očekává.

Nemusím přece povinně chválit všechna místa, kam přijedu, ne?

Navíc Čína JE náročná, navštívil jsem ji 4x, celkem asi 8 měsíců. Dovedu pochopit příležitostnou i silnou frustraci.

Čínské homole, rýže a vodní buvoli 27. 08. 2008, 11:10:21

Jenda Já také nechápu takové přísné odsuzování Pavla a Zdenka. Potkávám na svých cestách samozřejmě i batůžkáře z Čech a nepřipadají mi horší než příslušníci jiných národností. Když už bych si stěžoval na chování někoho, tak by to byli tlupy Izraelců v Jižní Americe... Konkrétně v Číně jsem na podzim 2002 potkal 3 krajany, s jedním dodnes kamarádím.
Vůbec nechápu, proč dva Češi v Číně nemohou domorodce mezi sebou nazývat šikomookými. Rozumí jim snad někdo ? A i kdyby. Tušíte vůbec, co si o nás myslí Číňané ? Jsme pro ně bílí barbaři s velikými nosy. Dokonce to píší svými znaky na trička a ty pak prodávají cizincům. Cizinec pak chodí po Číně a každý domorodec si čte na jeho hrudi: "bílý, nosatý barbar". Když jste takoví zastánci slušnosti, toto vám nevadí ?? A jestlipak víte, co znamená mzungu ve svahilštině ? Je to běloch, ovšem nikterak lichotivě. Každý druhý černoch to na mě v Keni křičel. Proč jim tedy mezi kamarády nemohu říkat negři ?

Čínské homole, rýže a vodní buvoli 01. 05. 2010, 15:48:21

jj hele super vodní buvol tam na hore

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze