03. 12. 2010, 17:36:01
David
Ahoj Lído,pokud neletíte rovnou do Phnom Penhu,je Bagkok nejlepším místem pro start.Z BGK do PP to je půlden cesty.Ani ne.Můžete využít cestovky,nebo se sami přepravit místními autobusy.
laos
03. 12. 2010, 21:12:07
m
Pred 13 rokmi som siel vlakom z BKK do myslim Ubon Ratchatani, a tam som presiel po zemi hranicu do Laosu, do Pakse, bolo to easy, vtedy sa este necestovalo tak masovo ako dnes, za cely cas som stretol len jeden francuzky parik.
11. 12. 2010, 15:32:26
Pavel
Z Bangkoku je to opravdu ideální,ze Severního autobusového nádraží odjíždí busy ke kambodžské hranici a cesta trvá cca 4 hodiny,potom se nechat dovézt taxíkem na hranici,přejít pěšky a na druhé straně jedou do Siem Reap autobusy nebo taxíky. Taxík stál v r.2009 15 UDS/os a je to 115 km.
18. 01. 2011, 17:16:10
Ondra
ahoj,
stejnou cestu jako ty z Bangkoku do Kambodži jsme jeli ani ne před měsícem. Z Bangkoku je to ideální. Záleží kam chceš jet. Většina lidí jede z Bangkou rovnou do Siam reap. Tam můžeš jet autobusem přímo. Jede to cca 8h. My jsme jeli vlakem na hranice a pak z hranic share taxi. četli jsme hodně o tom, že na Kambodžské hranici je to špatné, blbý přístup imigračních, chtěji tě o krást a tak. NIC z toho už nepltatí. Vláda si to vzala na starost a kupodivu vše funguje. Nikdo tě neotravuje, nám se celou dobu věnoval jakýsi mladík s uniformou, že je pracovníkem vlády. Samožřejmě jsme tomu nevěřili(po zkušenostech z Thajsa, kde tě che okrást každý), ale opravdu byl. Byl milý a dal nám spoustu informací.Z hranic máš zdarma odvoz na autobusové nádraží, kde si můžeš vybrat jak pojedeš dál. Byl to nejjednodušší překročení hranic z celé Asie.
A když vám to vyjde do Laosu určitě jeďte. Je to snad nejhezčí země Asie. (tedy pro nás)
A poslední typ: Kambodža město Sihaoukville a odtud na ostrov Koh Rong-sunset beach. Nejkrásnější místo, kde jsme byli za rok našeho putování. Ráj na zemi!!!! Pár chatek na pláží, jen pár turistů. Skvělé jídlo, nádherná pláž a božský klid. Takovch míst už asi moc není.