HEDVABNASTEZKA.CZ POHORA.CZ AIRWAYS.CZ EXPEDIČNÍ KAMERA KLUB HEDV. STEZKA KLUB CESTOVATELŮ Praha/Brno KARAVANA ESHOP (mapy aj.)

POSLEDNÍ DISKUSE

Ázerbajdžán

Ázerbajdžán 03. 11. 2007, 10:27:03

Karel Jo jo, v Ázerbájdžánu je pěkně, a navíc tam není tolik turistů, doporučuji určitě navštívit a pak případně pokračovat trajektem přes Kaspické moře do Turkmenistánu či Kazachstánu.

Odpovědět To se mi líbí (Tohle se líbí 0 cestovatelům) Nahlásit nevhodný příspěvek
Re:Ázerbajdžán 21. 01. 2008, 00:17:50

nox Zkoušel jsi ten trajekt do Aktau (Kazachstán). Uvitam jakekoliv zkusenosti ci informace!

ceny ubytování 15. 11. 2007, 08:54:25

Feďa Fiala Ohledně cen ubytování s tebou nemůžu souhlasit, my spali v levných starých komoušských hotelích v Qubě a Qusaru a pokoj byl v přepočtu do 200 Kč. V Šeki bych rozhodně doporučil navštívit kromě chánova paláce opravený Karavanseraj, slouží taky jako hotel a spali jsme v něm asi za 300 Kč za pokoj. V blízké vesnici Kiš ubytovává Ilhama Abdulhamidova, která nás pohostila a řekla, ať dáme, kolik můžem, tak jsme dali tolik, kolik jsme platili obvykle jinde. Jako průvodce doporučuju koupit z nakladatelství Trailblazer - daleko lepší než LP, k dostání v Kiwi v Praze, nahlédnout můžete v klubu Karavanseraj v Praze. Jinak s tebou souhlasím, že je to úžasná země, kam stojí za to vyrazit. Feďa

Re:ceny ubytování 15. 11. 2007, 12:45:42

Petr Ahoj Feďo, tak v Qubě a Qusaru jsem nebyl, nemohu posoudit. V Baku ale pochybuji, že se dá sehnat levnější než těch 500 Kč za pokoj - samozřejmě že když tam spíš ve dvou, tak to dělíš dvěma a to už je celkem v pohodě, ale pro jednoho je to dost, a to obzvlášť vzhledem ke "kvalitě" rozpadajícího se hotelu, obzvlášť když přes den vrtají na chodbě řemeslníci. On ten hotel musel za komunistů vypadat docela luxusně, ale dneska...
Měl jsem jen Lonely Planet a taky jsem neměl na Ázerbájdžán tolik času. Do toho chánova Karavanseraje v Šeki jsem zamířil jako do prvního, ale bylo tam úplně plno, což je prý bohužel dost časté...
Kdo hledá, najde, rozhodně ale pro Ázerbájdžán platí, že najít levné ubytování je daleko těžší než v Gruzii, a téměř vždy je to dražší.

Ázerbajdžán 16. 01. 2008, 15:56:07

Richard Taky jsme loni na podzim navštívili Ázerbajdžán (přelom října a listopadu). Zajímavá a hezká příroda, zvlášť některé partie (Lagič, Šeki nebo jižní Ázerbajdžán (Yardimli). Drahé a málo kvalitní ubytování můžu potvrdit, i když v Šeki byl hotel Kervanserai perfektní (zrekonstruovaný klášter). Jídlo nic moc - samé skopové. Co nás dost překvapilo byl u nás nmepředstvitelný počet policejních hlídek na silnicích vybírajících pokuty za "rychlou jízdu" - samozřejmě zkorumpovaných. Jinak ale návštěva stála za to. Jo, a Kaspik je opravdu stoka stok.

Ázerbajdžán 20. 08. 2008, 15:59:11

Michal Kupsa Ahoj,
jedu tam letos uz podruhe a doplnujici info je, ze vizum pri vyrizeni primo na letisti zdrazilo ze 40 na 90 USD.
Michal

Ázerbajdžán 06. 08. 2009, 19:18:32

ali jsem z azerbajdzanu.dlouhou dobu zil v cechach.lidi mam vas moc rad,rad poradim a pomuzu se vsim co se tyka azerbajdzanu.piste samozrejme v cestine.cekam s laskou k cechum vas -alibaba-

Re:Ázerbajdžán 22. 04. 2011, 21:51:46

david shoj Ali,

chystám se příští rok na cestu, kdy se budu dostávat z ruska do Iránu a pak dál na východ. Z kavkazkých republik jsem zatím nebyl právě v Azerbajdžánu, takže se rád podívám tam. Je reálná pozemní cesta Rusko - Azerbajdžán - Irán ?? hraniční přechody na téhle ose jsou? A vztahy s Gruzií? Rád bych navštívil přátele v Tbilisi..

Díky za tip..

d

Ázerbajdžán 29. 11. 2009, 08:21:24

Petr ahoj,jaké mají napětí v zásuvkách a není nutný nějaký adaptér do zásuvek.

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   =

RSS této diskuze