Re:Amazonie
22. 03. 2012, 19:19:43
Ahoj,
chtěla bych se poradit jakou část Amazonie byste doporučili v Peru.
Jelikož budeme spíš na jihu je pro nás Iquitos dost z ruky. Beztak ale do Limy musíme, takže to nakonec vyjde +/- nastejno jako třeba Puerto Maldonado, kterému budeme blíž (a to možná časově i finančně).
Četla jsem, že Puerto Maldonado s džunglí nic moc společného nemá, ale zase se dá zaplatit tour, kde se do skutečné džungle člověk dostane.
Do Iquitos jezdí většina, tak na tom asi něco bude.
Mám toho poměrně dost načtenýho, ale stejně se nemůžu rozhodnout.
Jaké jsou vaše zkušenosti, případně byste doporučili i něco jiného? Budem i v Bolívii, mohli bychom zajet i do Rurrenabaque, ale to mne zaujalo asi zatím nejmíň.
Odpovědět
10. 06. 2012, 16:46:31
R2D2
Ja osobně doporučuji navštívit hlavně Amazonský deštný les, protože džungle nemá s primárním lesem nic společného. Džungle je zarostlá obtížně prostupná, v primárním lese (selva virgen) můžete chodit bez problémů. Dále bych doporučil spíše horský les, protože je tam větší biodiverzita. Na áju dietu, na komáry spirálu, na červy mapacho, na hady mačetu, na žízeň liánu, na hlad suri, na sračku...to si musí každý stejně načíst, rozhodnout a vyzkoušet sám. Good luck
Odpovědět
10. 06. 2012, 16:46:32
R2D2
Ja osobně doporučuji navštívit hlavně Amazonský deštný les, protože džungle nemá s primárním lesem nic společného. Džungle je zarostlá obtížně prostupná, v primárním lese (selva virgen) můžete chodit bez problémů. Dále bych doporučil spíše horský les, protože je tam větší biodiverzita. Na áju dietu, na komáry spirálu, na červy mapacho, na hady mačetu, na žízeň liánu, na hlad suri, na sračku...to si musí každý stejně načíst, rozhodnout a vyzkoušet sám. Good luck
Odpovědět
10. 06. 2012, 22:21:35
Yarda
(Komentářů: 164)
Hola Jaro, odpovidam az ted v dobe Tveho dotazu jsem byl na expedici a potom jsem to nenasel. Do Iquitos si nech dat proti zluty zimnici to mas na deset let a nic tim nezkazis. Zdar Yarda
Odpovědět