POSLEDNÍ DISKUSE

Keňa, Tanzánie, Zanzibar

Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 11. 2010, 16:00:30

Marketa Ahoj,
plánuji si tak za půl roku cestu Keňa, Tanzánie, Zanzibar. Cetla jsem tu cestopis od Veroniky http://www.hedvabnastezka.cz/cestopisy/hakuna-matata-aneb-putovani-po-keni-tanzanii-a-zanzibaru-1-dil, ktery by tak odpovidal me predstave o ceste, ale jejich cesta se uskutecnila na zacatku roku 2008 a zajimalo by me, jestli ma nekdo predstavu, nak kolik by tak vysla financne ted...Chtela bych jet na 3 týdny a nechci do toho investovat vic nez 40 000 max 50 000 Kč/ osobu. Nepotrebuju zadny luxus, jde mi hlavne o to se tam podivat a splnit si tak nekolikalety sen...
Jeli bychom asi ve dvou, popr. bych nasla jeste tady nekoho, kdo ma trosku zkusenosti s cestovanim po Africe, protoze ja s Afrikou zadne...

Predem diky za jakoukoliv informaci.

Marketa

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 22. 11. 2010, 15:16:00

Milena Ahoj Markéto,
nejela bys tam už v únoru? Plánuju tyto země s podobným rozpočtem a nároky. Jsem fotografka, procestovanou mám spíš Asii, z Afriky jen sever - Maroko, Tunisko. Víc o mně viz www.mpx.fotostranky.net
Kdyžtak se ozvi na mail.
Zdraví Mili

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 12. 02. 2013, 17:58:22

Petr Ahoj, pokud se tvá cesta ještě neuskutečnila a nevadila by ti pánská společnost - také bych rád fotil, tak osobně plánuji Tanzánii - "základní stan" bych měl možnost mít v Dar es salaam - zdarma. Výlety samozřejmě už placené. Ale já mohu nejdříve tak za 5 týdnů nemám ještě hotové očkování.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 12. 03. 2013, 15:29:21

Veronika Müllerova Ahoj.Pokud jsi ještě nevycestoval,ozvi se mi prosím. Ráda bych do Tanzanie, bohužel nemám parťáka.. A sama si netroufnu.. Veronika 776 045 202

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 22. 11. 2010, 16:11:40

VV Hlavně si nachystej dost peněz na výlety, na těch se vážně prohneš (safari - 8 tisíc a výš, výstupy do hor -všude se platí vstup,průvodci atd.)3 týdny na tahle tři místa to je dost letem světem, něco bych vypustila. Zvaž..

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 22. 11. 2010, 19:13:02

Dáša Ahoj, byla jsem na podobné cestě před třemi roky, nejdražší je safari. Přišlo mě to na zhruba stejné peníze, s jakými uvažuješ. Mám podrobný cestopis, pokud budeš mít chuť a hlavně čas, tady je odkaz: http://afrika2007.sweb.cz/
Zdraví Dáša

Odpovědět
Keňa 23. 11. 2010, 14:06:30

alena Hledáme spolucestující na cestu po Keni, případně na cestu na safari. Jsme dvě ženy, letíme 12.1. na 14 dní.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 06. 01. 2011, 20:59:15

Verca Tak safari po Kenii ve stanu (stan místní) se pohybuje kolem 150 - 130 USD, závisí to na tom, kolik Vás bude v autě. Výstup na Kilimanjaro je asi nejdražší položka, jinak jak každý píše, že aklimatizaci na Meru, tak myslim, že to je naprosto zbytečné, byla jsem tam s partou s věkovým průměrem 55, žádní sportovci, rozhodně ne horalové, byl to náš první výstup výš než na Sněžku a zvládli jsme to levou zadní, jediné co bylo, byla únava. Vyšla to celá skupina, ale musim říct, že ne všichni byli tak úspěšní, ale většinou to nebylo o vysokohorské nemoci, ale o vůli. jinak pokud na safari, tak jedině pod stan!!!!Nádherné kempy, úžasná atmosféra, nejlepší v NP Samburu, ale všude to je pod stanem nádhera. Pokud chcete nějaké info, tak napište. Byli jsme tam už 5x, naposledy v 2009,ale mám čerstvé info, protože se letos chystáme opět.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 15. 07. 2012, 06:47:41

Mirka Dobrý den,

čtu na netu Váš příspěvek na dovolené v Keni.
Moje dcera zítra odlétá na dovolenou do Keni bez cestovní kanceláře, sama, myslíte, že máme mít o ni strach?
Jsou na letištích nějací průvodci, kteří se takovýchto diletantů, jako je ona ujmou?

Děkuji za odpověď a zdravím ze Šumavy
Mirka

Odpovědět
Keňa, Tanzanie 07. 01. 2011, 04:19:07

Petr Daubner V Keni a Tanzanii jsem byl v létě 2008. Výlety jsou jasně nejdražší položka, přičemž Tanzanie je o dost dražší než Keňa, hlavně kvůli vyšším cenám vstupů. Více v mých článcích zde: http://www.kompas.estranky.cz/clanky/clanky---afrika/
Jinak my lezli "jenom" na Meru a málem jsem tam zmrzli. Nahoře bylo kolem nuly a strašný vítr. Prales v dolní části Meru ale stojí za to. Mně těch 3000 metrů převýšení bohatě stačilo...
Jinak Keňa, pokud se nejede na safari, je docela levná a krásná. Samozřejmě safari nelze vynechat (doporučuji kombinaci Masai Mara a Nakuru!), ale super bylo i třeba jezero Turkana nebo souostroví Lamu - viz ty články. Mombasa je také pěkná. Hlavně záleží na tom, kolik máte času. My byli v Africe 2 měsíce, z toho měsíc v Keni. Zanzibar byl také pěkný!

Odpovědět
Peníze 18. 01. 2011, 21:24:06

Petr Daubner Ještě k těm penězům - 40,000 - 50,000 Kč by Ti mělo bohatě stačit, pokd nejsi rozmazlená. á utratil v roce 2008 v Africe 60,000 Kč, ale byl jsem tam dva měsíce a měli jsme dlouhé přejezdy. Pokud máš jen 3 týdny,vybral bych si být Tebou jen Keňu, která je nejlevnější a řekl bych, že i nejlepší. Můžeš k tomu případně přidat i Arushu (Tanzanie) a okolí - Meru, Kilimandžáro, Serengeti a Ngorongoro. Pokud jedeš v létě (červenec,srpen), tak Masai Mara je lepší než Serengeti, protože zvířata migují do Masai Mara právě v tomto období. Ngorongoro je asi dost dobré, ale ceny národních parků v Tanzanii jsou natažené mnohemvíc než v Keni, tak to mě odradilo od jejich návštěvy. Kdyby Tě něco zajímalo konkrétně, napiš.

Odpovědět
Tanzánie 15. 02. 2011, 20:00:19

Zbyněk Právě jsem přijel z Tanzánie (Kili, Zanzibar, vnitrozemí, Tanganjika) + krátce Nairobi, Mombasa, Dubai - celkem 5 týdnů a mohu tuto krásnou zemi vřele doporučit. Jen potvrzuji, že národní parky jsou nejdražší položkou. Má-li někdo zájem o aktuální info, ozvěte se.

Odpovědět
Keňa 2011 17. 02. 2011, 21:31:16

Vláďa Ahoj.
Chystáme se letos v druhé polovině roku vyrazit do Keni.
Cestujeme vždy individuálně, zásadně bez cestovek a zprostředkovatelů.
Mám na vás pár dotazů:
1/ Nejraději bychom vyrazili v první polovině října. Jaké máme čekat počasí? Budeme cestovat pronajatým autem a tak nás zajímá sjízdnost cest.Nebo je opravdu lepší červenec -srpen?
2/ Jak to funguje v NP? Předpokládám že u vjezdu do oblasti uhradím poplatky - osoba a auto a jedu dále. Jaké jsou podmínky pohybu v oblasti NP - doprovod,vymezené "silnice"...? Má někdo osobní zkušenosti s volným pohybem ? Odmítáme sledovat skupinku zeber ve společnosti 15 džípů.
3/ Doporučte co v Keni navštívit. Přiletíme do Najrobi a chceme dojet k "Victoria lake" a pak alespoň kousek podél Ugandských hranic na sever. Poraďte zajímavá místa bez turistů! Prales, domorodé vesnice, vodopády, horské průsmyky...
4/ Jak je dostupné ubytování na venkově?
Zatím díky
VaK

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 08. 02. 2012, 20:37:40

Jana Vrátili jsme se z Keni minulý měsíc. Byli jsme tam od října. V říjnu bylo počasí ideální, sjízdnost cest dobrá, neměli jsme žádný problém. Pokud vyrážíte na safari říjen je ideální, lepší než červenec.
2/ Jak to funguje v NP? Pronájem auto není problém, my jsme ho měli pronajaté cca měsíc. Ale pro národní park jsme si sjednali průvodce, který měl vysílačku a domluvil se svahilsky.Důvodem je, že většinou průvodci ví, kde jaké zvířata můžeš vidět. Jelikož jsou parky rozlehlé, opravdu nám to bodlo.Občas se stalo, že když byl někde lev, že se tam sjelo pár aut, ale nic hroznýho.Koncentrace turistů není v říjnu nějaká hrozná...Jako bonus průvodce bylo, že jsme spali s nekomerční masajské vesnici
3/ Projeli jsme celý sever, okolí Maralal atd. bylo opravdu moc hezké.Doporučuji zjistit bezpečnostní situaci na severovýchodě.
4/ Jak je dostupné ubytování na venkově? Většinou se dá něco sehnat. Buď oficiální v nějaké větší vesnici (vez elektřiny, tekoucí vody) nebo v nějaké menší vesnici Tě vesničané rádi ubytují za nějaký poplatek.
Zatím díky

Odpovědět
Re:Tanzánie 12. 03. 2011, 22:16:24

pavel nazdar Zbynku,ja ted dostal par dni volna v zam a nerad bych 10dni-vim neni to hitparada ale i tak lepsi jak nic...Dubai by me zajimala,ci coz z Afriky...muzem se na sebe nejak spojit? muj meil Pablo.444@seznam.cz dikas Pavel

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 02. 2012, 11:44:28

Kristyna Ahoj ano mam zajeem o aktualni info, planujeme cestu 3 makaradky 10-27.06 chtely bysme jet safari, zanzibar a nejake dalsi vylety. Je neco co bys nam doporucil? Puvodni rozpocet byl stanoven kolem 30 tis na Tanzanii a Zanzibar, ale nebranim se i Keni;

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 02. 2012, 12:38:55

Kristyna Mate prosim nekdo zkusenosti z vyberem ubytovani na Zanzibaru. Hledam neco nejlevnejsiho, bungalovy nejlepe nekde u more s moznosti podnikani vyletu do okoli. Je mozne prijet na misto a koupit si par noci az tam?
A mohl by mi prosim nekdo poslat odkazy na levne safari Kena nebo Tanzanie.
Dekuju:)

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 15. 01. 2013, 08:57:50

dostálová Krsný den přeji, našla jsem si na hedvábné stezce, že jste byl v Tanzanii, Keňi a Zanzibaru.
CHystáme se v březnu na 3 týdny a nikde jsem nedokázala zjstit jak je to s vízy.
Prosím pomozte mi v info - pokud přiletíme do Tanzanie/dar es salaam/budeme zde pár dní, odtud do Keni na parky a potom na Zanzibar. Kolikrát budu platit vízum ? platí vízum do Tanzanie stále i když je přeruším cestou do Keni a vrátím se za pár dní zpět.? nebo musím koupit znovu nové vízum.
Nemáte i cestopis ? ráda bych si o Vaší cestě něco přečetla. Mějte se moc pěkně a děkuji pokud si uděláte čas na odpověď Eva

Odpovědět
safari 18. 02. 2011, 23:44:30

Dan Ahoj, bydlim v Dar es Salaamu a obcas podnikam vylety do okoli na motorce. Jestli se nekdo chce pripojit tak napiste. V dosahu je Selous, Mikumi, Sadaani a dalsi. rozhodne ne 20 motorek na jednoho lva, spis naopak :)Vlado napis mi a ja ti na nejake otazky zodpovim. Spis bych preferoval zari, protoze je tepleji a kazdej narodni park ma svoje pecificky pravidla. ubytovani na venkove je v pohode, skoro vsude jsou levne a podle mojeho nazoru vcelku ciste guesthousy.(to je o Tanzanii) Dan

Odpovědět
Re:safari 25. 02. 2011, 18:03:27

martin ahoj dane mohl bych se na neco zeptat pls.muj email

Odpovědět
Re:safari 12. 03. 2011, 22:13:32

pavel ahoj Dane,dostal sem par dni volno a ctu i Tvuj prispevek...Ty tam bydlis?nekde bych se zas rad podival a na moto si coz projet by bylo bezva...muzes se me ozvat na muj meil...Pablo.444@seznam.cz nejake blizsi info..dikas Pavel

Odpovědět
Tanzanie 21. 02. 2011, 11:37:31

Aneta Ahoj, máte někdo zkušenosti s počasím v Tanzanii v listopadu? Není moc deštivo?
díky
A.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 05. 10. 2011, 16:49:42

Eva Ahoj, byli jsme v Tanzánii loni v listopadu a bylo pořádně krásně a vedro. Za 3 týdny pršelo jen 2krát a to byla rychlá letní bouřka

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 05. 10. 2011, 17:00:03

Eva Ahoj,
byli jsme v Tanzánii a na Zanzibaru loni na podzim na 3 týdny. Jak už tady proběhlo, nejdražší jsou skutečně národní parky. My jsme dali za 4 denní safari ve stanech 550 USD na osobu, plus je třeba počítat se "spropitným" pro řidiče a kuchaře. Jinak Zanzibar taky není úplně levný. Oproti pevnině ceny radpidně rostou, jak za ubytování, tak za jídlo. My máme celkem dost procestovanou Asii, v Africe jsm byli na cestování poprvé a byli jsme překvapeni mentalitou místních. Jsou dost "jiní" než Asiaté, je třeba se obrnit trpělivostí a kolikrát dělat, že je nevidíš a neslyšíš:-) Ale jinak tahle země určitě stojí za vidění!

Odpovědět
Keňa - Vláďovi 02. 03. 2011, 16:41:56

Petr Daubner Pár poznámek k Tvým dotazům:
1) Nevím jaké je počasí v Keni v říjnu, ale pokud chceš jet jenom do Keni, pak největší tahák je Masai Mara, a ta je nejlepší v našem létě, protože tu probíhá největší migrace kopytníků na světě!
2) V Keni bych si auto rozhodně nepůjčoval. Běžně se to nedoporučuje, cesty jsou šílené. Lepší je jet s cestovkou, v Nairobi jsou jich desítky. Já se taky nerad mačkám s ostatními turisty. Ale řidič od cestovky krajinu zná a ví, kam má jet. Navíc má vysílačku a pokud jeho kolegové uvidí něco zajímavého (třeba lva, slona apod.), dá echo ostatním kolegů, Pak se Vás tam mačká víc, ale zase ta zvířata tutově uvidíte. Jinak skupinek zeber, pakoňů či antilop je tolik, že to nikoho nevzrušuje, u těch se fakt mačkat nebudete :-)(já také myslel, že když mi někdo tvrdil, že uvidím tisíce antilop a zeber, že přehání, ale nepřeháněl).
3 a 4)Na venkově jsem vlastně nikde nespal, jen u jezera Turkana. To je pěkné, turisti žádní, akorát je to v dost odlehlé části Keni. Kromě Turkany bych doporučil kombinaci parků Masai Mara+Nakuru a souostroví Lamu. Viktoriino jezero také ujde.
Více o místech, která jsem navštívil, najdeš zde: http://www.kompas.estranky.cz/clanky/clanky---afrika/

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 21. 03. 2011, 10:14:31

Iva Ahoj Markéto,tyto země jsou mým snem.Zatím jsem v Africe nebyla, letos v zimě jsem byla měsíc na Filipínách,Thajsko,Malajsie a Singapur.
Neměla bys ještě místo? :-) JSem VS, 28 let. Díky moc

Iva.cigi@seznam.cz

Odpovědět
KEŇA+TANZANIE+ZANZIBAR - SPĚCHÁ! (odlet 21.5.) 09. 05. 2011, 21:04:51

Radek Je mi 31 let a od 21.5. do 5.6.2011 jedeme na individuální cestu KEŇA + TANZANIE + ZANZIBAR s jedním dnem v Dubaji. Sháníme pohodové lidi kvůli naplnění džípu na safari. Všechno včetně letenek, ubytování, stravování, safari atd. zařídím. Zkušenosti s individuálním cestováním mám (viz. http://radosvaty.rajce.idnes.cz/), v Africe jsem byl již několikrát, z toho v této oblasti 3x. S CK vychází podobná cesta asi okolo 120 tisíc kč, my se ale vejdeme do 60 tisíc kč se vším všudy při ještě bohatším programu. Veškeré podrobnosti sdělím po telefonu, mejlu, skypu nebo osobně (jsem z Nymburka). Prosím, ozvěte se co nejdříve. Pouze pro vážné zájemce. Tel: 608982562, rado.svaty@centrum.cz

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 01. 2012, 12:51:19

Dan
(Komentářů: 3)
škoda, že jsem si to nepřečetl o půl roku dřív :-) jel bych hned s váma

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 04. 04. 2013, 10:50:19

Veronika Ahoj všichni, začátkem března jsme se vrátili z Tanzánie, kterou jsme projeli bez cestovky. Chtěla bych Vám doporučit turisticky málo navštěvované město na pobřeží - Tanga. Můžete tu navštívit jeskyně, ozdravné koupele mezi palmami a nebo se tu dá uspořádat piknik na přilehlém ostrůvku.
Vše jsme tu projížděli na kole s velmi přátelským průvodcem Hassanem a to opravdu za pár korun.
Pokud byste měli zájem tak můžete Hassana kontaktovat přes jeho nový web: www.tangawonders.com a nebo hassanjibran11@yahoo.com. Popřípadě je i na FB: http://www.facebook.com/Hassan.jibran?ref=ts&fref=ts Veronika

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 29. 06. 2011, 22:00:45

Lucie Ahoj lidi, jak je to prosím v Keni-Tanzánii s počasím přes Vánoční svátky? Zájezdy se v tuto dobu nepořádají..tak se obávám, že to nebude nic moc:(

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 05. 10. 2011, 00:16:22

Iveta My byli v Keni přes Silvestr a safari se běžně dělalo všude. Viděli jsme spoustu zvířat, v období sucha se hojně stěhují k řekám, tak bylo pořád na co se dívar.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 10. 10. 2011, 17:49:14

Janna Zájezdy se do Keni ve vánočním období nepořádají páč jsou tam vyšší ceny než obvykle a cestovky by tak měly nižší zisk.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 14. 09. 2011, 12:07:10

Aneta čao, neměl byste někdo tip na levné ubytování v Arushe?
díky

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 14. 09. 2011, 16:39:34

Dáša Ahoj, byli jsme spokojeni v penzionu Monjes. Jestli máš zájem o podrobnosti, jsou v cestopisu http://afrika2007.sweb.cz/. Zdraví Dáša

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 26. 10. 2011, 22:53:05

Monika Ahoj,
dotaz na Vás, co jste byli v Tanzánii - je bez problémů dostat vízum na letišti? Díky

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 10. 11. 2011, 06:34:38

Jindra Vízum je otázka 15minut a 50USD. Jo a vyplnit dva malé (bezcenné) formuláře.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 22. 11. 2011, 18:00:38

Martina-Eva Ahoj,

nyni pracujeme v Jordansku a v unoru mame volno, rady / 2 holky / bychom vyrazily na 10-12dni do Keni. Muze nam nekdo napsat aktualni informace - ceny, vylety, ubytovani... Myslite, ze je mozne behem tak kratke doby zvladnout i Zanzibar?

diky

martina a eva

Odpovědět
afrika červenec 30. 01. 2012, 16:07:16

Iva Ahoj, ráda bych se přidala k někomu zkušenějšímu, kdo se chystá letos v létě do afriky (Keňa,Zambie,Tanzánie...popř. jiné).Trase se přizpůsobím, jsem ale omezená termínem, můžu jedině v červenci

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 03. 02. 2012, 22:13:33

Iveta Právě jsme se vrátili z dvoutýdenního safari v Keni. Jeli jsme ve dvou a využili služeb české CK Stella travel. Spolupracuje s místní Nature adventures. Byli jsme hodně spokojení, cena byla cca poloviční, než s cestovkou. Měli jsme vlastního řidiče a průvodce v jedné osobě, nemuseli se o nic starat, program jsme si vymysleli předem a na místě k němu ještě spoustu přidali (bez navýšení ceny, jen jsme dali víc řidiči). Potkali jsme několikrát dvojice českých cestovatelů a ti platili přímo na místě za horší služby (horší campy nebo lodge, vstupy extra apod.) o 1/3 víc, než my přímo z ČR.
Jediné, co nás překvapilo, byla absence zvířat v Masai Mara. Letos je na Keňu nebývale teplý leden a tak byl park poloprázdný, kromě hrochů v Maře a pár gepardů a levhartů, kteří se dají často vidět. Amboseli oproti tomu bylo zvířecím rájem. V Lake Nakuru je hodně vody, takže plameňáků je málo, ale nosorožci, levharti, paviáni, buvoli a spousta lvů a lvíčat to vynahradí. Doporučuji Lake Naivasha - plujete na loďce mezi hrochy a velkými hejny pelikánů (5O dolarů/os.).

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 02. 2012, 14:19:47

Jirka Ahoj Ivo :-),jestli si to přečteš, také bych chtěl do Keni, Tanzánie a na Zanzibar (+ výstup na Kilimandžáro a případně na další hory), samozřejmě parky atd. Mohu též jedině v červenci a v srpnu. Ideálně na 4 - 6 týdnů. Případně napiš na pausanias@seznam.cz

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 13. 02. 2012, 00:20:52

Lenka V lete jsem mela moznost stravit ctyri uzasne tydny v Keni, jelikoz jsem pomahala s neziskovkou, mela jsem to stesti, ze jsem poznala i mistni obyvatele. Proto vsem, kdo planujete cestu do vychodni Afriky a uvazujete, ze si vezmete pruvodce (at uz do parku nebo do hor), bych chtela doporucit sve dva kamarady Cyruse a Patrika,kteri se pruvodcovstvim v Keni zivi. Vzali nas na skvela mista mimo nejvetsi turisticky ruch, vsechno super zorganizovane. info maji na strankach:www.kenatours.com

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 08. 02. 2012, 13:48:36

Síma Ahoj,dnes jsme se vrátili ze Zanzibaru plní dojmu a zážitku,tak se tady s Vámi o ně chci podělit.Lepší dovolenou jsme nezažili.Krásná země,velice vstřícní lidé.Byli jsme ubytovaní na vých.pobřeží.Vubec nemusíte mít strach z odlivu,jelikož odkryje krásu mořského dna s korály,mořskými ježky a vytvoří malé písčité ostruvky i kilometr od pláže,kde se mužete procházet.Výlety do pralesa,za kořením i do hlavního města stály za to.Taxikem se dostanete všude,neni problém.Země nás okouzlila vstřícností domorodcu.Kdo váhá se do této země podívat,tak jen vřele doporučuji.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 12. 02. 2012, 20:48:34

ahoj, chci se zeptat na otazku viza. Je potřeba si zajet do Německa nebo je možné ho získat bez problémů na letišti? Nerada bych,a by mě posalali z letiště zpet :-) díky moc Lenka

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 14. 02. 2012, 06:00:25

Jindra Vízum dostaneš na každém letišti i na hraničních přechodech. Je to otázka 15 minut a 50USD.

Odpovědět
Zanzibar s CK - odlet do týdne 15. 02. 2012, 12:20:41

Mili Ahoj, neletěl by někdo teď v únoru na Zanzibar s CK ? Nabízí dobrou cenu na last minute.Hledám spolucestovatelku nejlépe nějakou ženu. jasmina67@seznam.cz

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 02. 03. 2012, 12:18:19

jura Do Keni jsem jel hlavně za šnorchlováním na korálech,o kterých jsem četl,že tu jsou.
Jelikož pře pláží byly již korály zničené a s odlivem utíkalo moře daleko,zakoupili jsme si zájezd na podmořské safari do WATAMU rezervace.Z korálu ve Watamu jsme yli s manželkou nadšeni a nemohli jsme se nabažit této nádherné podívané. Jenže na lodi s námi byla většina lidí,kteří o podvodní svět neměli zájem,jen se spokojili s tím co jim obsluha lodi ukázala .Přesto,že všem nabízeli zdarma zapujčení masek,většina nechtěla a tlačila nás,abychom už pokračovali dále,na prohlídku mangrovů s hostinou z mořských živočichů.Většina si tam ale dala kuře. Po návratu jsem se domluvil s místími k odvozu lodí v době přílivu na horizont,kde byla voda i při odlivu a tam bylo také ,velké množství korálů,obydlených tropickým životem. Potom jsem zjistil,že při odlivu se dá dojít po suchém dně a potom kousek vodou až k těmto korálům.Pro ty kteří mají zájem si prohlížet tento bohatý podvodní život je to návod,jak se zdarma dostat do těchto lokalit. Doma jsem si zakoupil tři jednorázové fotoaparáty pod vodu a musím všechny varovat před touto variantou. Fotky jsou velice nekvalitní,špatně zaostřené . Zde pár fotek,které za vloženou cenu asi 1500kč jsou trochu použitelné.
http://ramenr.rajce.idnes.cz/KENA_2012_koral/
Jelikož se chci jěště potápět a fotografovat,pídil jsem se po jiné možnosti. Zakoupil jsem podvodní potápěčské pouzdro do 40m na digitální comact a sehnal jsem starší foťák,pro který je pouzdro určeno.Tento má i režim focení pod vodou,určen pro toto pouzdro.Při 7mgp bude jistě kvalita lepší. Jelikož jsem se pídil horlivě sešly se mi dvě podvodní pouzdra,NOVÁ,a dva odpovídající fotoaparáty. Proto bych jeden komplet levně odprodal. Tento set vypadá takto
http://www.facebook.com/pages/Airsoft-Morava/154163467961676

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 06. 03. 2012, 19:48:25

Ondra Ahoj všem,
máte někdo zkušenosti se shuttle busem z Arushy do Nairobi? Bezpečnost, pohodlí, časově atd.
Děkuji za odpovědi.
Ondra

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 03. 2012, 20:28:56

Zdenek Jeli jsme tento týden v obráceném směru (Nairobi-Arusha).

Cesta trvala cca 4,5 hodiny (z toho 0,5 hodiny na hranicích než jsme si vyřídili víza).
Žádný náznak nebezpečí jsem nezaznamenal. Autobus (takový menší pro cca 20 lidí) byl pohodlný i když dost starý (aby nastartoval, tak nás museli v Nairobi roztlačit).

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 29. 03. 2012, 20:44:10

Iva Ahoj, chystáme se letos v červenci cca na měsíc do těchto míst.
Zatím jsme 2 a sháníme dalšího 1 nebo 2 lidi. Rádi bychom ještě přidali Ugandu, ale ne nutně.
Podrobnosti bych poslala mailem, plány by určitě šly sladit a přizpůsobit, aby vyhovovaly všem.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 01. 07. 2012, 10:50:10

Kata Ahoj, mate nekdo zkusenosti s Tanzanii v PROSINCI? (zacatek prosince)(POCASI, SAFARI- zda je videt dostatek zvirat atd..)? Výše nekdo psal, že by to mělo být OK, ale pry ceny za safari jsou v tomto období vyšší??
2) jak je to s malárií? (z Asii mam zkusenosti, ze jsem tyto prasky nikdy nepotrebovala, a bylo vse OK, ale Afrikou si nejsem jista)
3) očkování- mam hepatitis A,B, meningokoka, a tyfus. Bylo by ještě něco vhodněho?

díky moc!!

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 01. 07. 2012, 10:50:48

Kata Ahoj, mate nekdo zkusenosti s Tanzanii v PROSINCI? (zacatek prosince)(POCASI, SAFARI- zda je videt dostatek zvirat atd..)? Výše nekdo psal, že by to mělo být OK, ale pry ceny za safari jsou v tomto období vyšší??
2) jak je to s malárií? (z Asii mam zkusenosti, ze jsem tyto prasky nikdy nepotrebovala, a bylo vse OK, ale Afrikou si nejsem jista)
3) očkování- mam hepatitis A,B, meningokoka, a tyfus. Bylo by ještě něco vhodněho?

díky moc!!

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 01. 07. 2012, 16:18:51

V. v africe je ta malarie trosku jina, ja jsem antimalrika radsi brala, ale moc mi nesedly. Jinak jsem byla ockovana jeste na zlutou zimnici, ta byvala driv povinna, takze mozna se to vyplati.
v prosinci je pry dost teplo, podle toho co jsem slysela. ja osobne nemuzu poradit, protoze jsem byla az v breznu, ale i tehdy bylo opravdu hodne teplo.
co s etyka safari, muzu doporucit Selous - konkretne kemp Lake Manze. neni to tak masove jako Ngorongoro. hlavne jsme v parku nepotkali znikoho jinyho, bmeli jsme skoro cely park pro sebe:)zvirata jsme videli skoro vsechny. navic byla moc krasna podvecerni projizdka po jezere.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 08. 07. 2012, 17:33:46

Vojta Ahoj,
strašně mě láká navštívit na přelomu srpna a září na 3-4 týdny Keňu a Ugandu. Ještě ale než se definitivně rozhodnu zajímá mě samozřejmě jako studenta nejvíce rozpočet. Proto se chci zeptat zkušených a znalých lidí, na kolik by mě samotného tento výlet mohl vyjít (bez letenky) pokud bych chtěl vidět nějaké parky a zvířata, velká města i vesnice, moře atd. Spokojím se s nejlevnějším ubytováním, ale občas si rád zajdu do místní hospody na pivko :) Snad ve všech diskuzích se dá odpověď najít, ale chtělo by to trochu aktuální pohled a ne odhady z let 2009 apod. Díky předem za všechny odpovědi. Vojta

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 08. 07. 2012, 19:09:20

Bk Pokud chceš podniknout safari, a o tom je Keňa a Tanzánie - Masai mara, Amboseli apod., tak počítej tak 4-5 tis. Kč na den - auto, ubytování, vstupy. Pokud vás bude víc, náklady se dají tak o 30% snížit.

V Ugandě jsou zajímavé než horské gorily v Bwindi. Náklady? 500 USD za hodinu plus ubytování a doprava.

Jinak toho v Ugandě moc není, černoši si všechno vystříleli v 70. letech za vlády Amiho.

Skvělé jsou i výstupy na hory - Kili, Mt. Kenya apod. Cca od 800 USD za výstup.

Na čtyři týdny kvalitního cestování je třeba tak 80-100 tis. Kč.

Tohle není levná destinace. Ušetřit se nedá prakticky na ničem.

Na safari je důležité spát v parcích. Je to drahé. Ale pokud budeš spát mimo, nestihneš východ nebo západ slunce, kdy se toho děje nejvíc. Přes den zvířata jenom polehávají ve stínu a nic se neděje. Od brány parku to nemáš šanci stihnout. My jsme začínali safari kolem 5 ráno, do cca 7 focení, pak přes den přesuny nebo odpočiněk a pak opět mezi 4-7 hod. odpoledne. POkud nebudeš ubytován v parku, nemáš šanci tohle stihnout.

Ale stojí to za to. Zvířata ubývají a je to jedna z posledních možností, jak je vidět volná v přírodě.

Být tebou raději místo Ugandy volím kombinaci Tanzanie - Keňa, to je to nejlepší ze všeho v této části Afriky.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 02. 08. 2012, 17:56:54

Martin Vojto, mám pro tebe tip na skvělého průvodce po Keni a především výborného člověka, kterých v Africe není mnoho. Pro nás dělá safari jen on a nemůžeme si ho vynachválit. Protože má fantastickou manželku a 3 malé děti, rád bych mu tímto udělal malou reklamu, protože si ji skutečně zaslouží. Jmenuje se Shem Muambi, je možné mu napsat na mail muambi68@yahoo.com nebo zavolat +254 725 404 975 (anglicky), stačí se odkázat naším jménem - Martin+Alena - Vždy pro nás připraví levnou verzi safari, díky čemuž se můžeme vracet opakovaně nebo si za stejné peníze užít více dnů. Navíc nejraději jezdíme v autě sami, protože se nechceme tlačit v autě s dalšími 6 lidmi a zastavíme si kde chceme a fotíme si co chceme a jak dlouho chceme a přitom ani tak není cena vysoká.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 16. 12. 2012, 21:01:17

Igor Ahoj , muzes mi dat vic informaci o parcich v Keni a tvem pruvodci. Chastame se tam v breznu 2013 a chtelibychom neco videt. Dik. A cena je priblizne jaka. Dekuji za informaci.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 09. 2012, 10:14:49

Michaela Dobry den,

mam pro vas tip na soukrome safari. Muzete si projet parky, ktere vas zajimaji spolu s mistnim pruvodcem, ktery zde zije. Specializuje se na ceske a polske turisty.
v pripade zajmu me nevahejte kontaktovat. Nabidka plati celorocne.

Michaela Cizova

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 27. 12. 2012, 23:04:38

lenka dobrý den, na přelomu ledna a února se chystáme do Keni a Tanzánie a chtěli bychom podniknout výlet na Safari - ráda bych jakékoli tipy, hlavně mě zajímá cena - kolik stojí jeden den pro osobu, zatím mám domluvený 130dolarů/den/osoba v Keni a 160 dolarů/den/osoba v Tanzanii. Taky byh ráda nějaký tip na levné ubytování na Zanzibaru, kde chceme strávit také pár dní.děkuji za info

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 06. 11. 2012, 20:49:03

Zdena Ahoj, můžu jet do Zanzibaru bez očkování? na safari nepojedem.
Díky za odpovědi. Zdena

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 17. 11. 2012, 11:17:38

magda Pivoňková jedeme tam za tři dny s manželem a nechali jsme se oočkovat-namátková kontrola mezinárodních očkovacích průkazů je sice namátková, ale je - na Zanzibaru Vás mohou šoupnout do karantény a máte dovolenou pokaženou. Doporučuji Vám očkovací centrum za hlavní vrátnicí v nemocnici Krč (Thomayerova), je tam úžasná paní primářka, nemusíte, se objednávat - ale musíte tam být mezi devátou a desátou (jsou tam v prac.dny denně) - poradí Vám. Určitě musíte mít očkování proti žluté zimnici, břišnímu tyfu a vzteklině. Čili - nikdo Vám nic nenařizuje, ale můžete bez průkazu dopadnout bledě, - anebo ne. Poznámkou podotýkám, že se na Zanzibaru nedá platit US bankovkami, které vyšly v sériích před rokem 2003! To je také dost zásadní. Mějte se fajn!

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 17. 11. 2012, 11:20:48

magda Pivoňková napsala jsem "proti vzteklině" - přesnější je znění "proti tetanu"- než půjdete na očkování, zjistěte si u svého lékaře, jestli ho máte ještě platné. Jinak my se také moc těšíme!

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 13. 01. 2013, 21:05:30
  m.myska@gmail.com
Martin
(Komentářů: 1)
O prázdninách 2013 jedeme do Keni a máme v plánu ji projet s batohem. Planujeme i Masai Mara a jiné parky a touto cestou hledáme další lidi k návštěvě těchto parků ke snížení společných nákladů. Pokud se najdou zájemci, ozvěte se mailem. Martin.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 03. 2013, 21:24:29

Lenka ahojky, také přemýšlíme, že bychom jeli o prázdninách do Keni, Tanzanie či Zanzibaru.........sháníme také někoho k sobě, aby nás bylo víc a mohli jsme si při plánování vyměnovat informace,jak to tam funguje a kam všude zajet.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 03. 2013, 23:03:30

Zuzka ahoj nevím, jak chcete cestovat, ale určitě doporučuji pronajmout auto. Je to sice šílená suma (my platili za Pajero cca 35000 na 3 týdny), ale co jsem tam viděla, tak bych se na busy moc nespoléhala. Když budete cestovat na safari s tamníma cestovkama, výjde vás to ještě dráž.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 18. 01. 2013, 16:39:11

miloslava Ahoj můžete mi poradit, jak je to s počasím na Zanzibaru v období červen-červenec je vhodné pro dovolenou.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 03. 2013, 23:00:17

Zuzka Byli jsem tam začátkem července, horko, ale ne příšerné, voda paráda, ale i několikrát za den můžou být tropické přeháňky

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 23. 01. 2013, 20:05:31

Denisa Já doporučuji určitě přečíst článek:
http://www.czechtimes.cz/clanky/338-zanzibar-tanzanie je tam plno zajímavých informací.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 04. 02. 2013, 16:18:10

MArket Ahoj, pokud by jsste někdo vyrážel na okruh Keňa a další max na měsíc, tak bych se ráda přidala.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 03. 2013, 22:22:25

Míša Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak je to s tím mezinárodním očkovacím průkazem, je povinej a kde se dá zařídit?

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 03. 2013, 22:23:27

Miša Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak je to s tím mezinárodním očkovacím průkazem, je povinej a kde se dá zařídit? Díky

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 03. 2013, 22:55:44

Zuzka Píše se, že je povinný. Nikdo to nekontroluje, ale určitě doporučuji očkovat a antimalarika. Za to riziko to nestojí

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 12. 03. 2013, 20:34:44

guby Ahoj Markét my vyrážíme okruh Keňa, Tanzanie, Zanzibar. Klidně se můžeš přidat. Datum stanoven na červenec a plánujem koupit letenky, tak dej vedět co nejdříve.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 12. 04. 2013, 10:45:39

Klára Ahoj Guby, přibiráte ještě na vaší cestu cestovatele? Mohla bych prosím znát detaily, kdy, kam na jak dlouho? Děkuji.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 18. 04. 2013, 12:32:29

guby Ahojky Klárko jasně, klidně se přidej. Jestli stále máš zájem, tak napiš na guby@seznam.cz, nebo mi pošli e-mail a já ti zašlu náš plán cesty.

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 05. 02. 2013, 18:07:24

Verča Ahoj, pokud někdo vyrážíte do Keni, případně Tanzánie, ať už na turistiku nebo safari, nebo do Ugandy na gorily a sháníte místního průvodce můžu vám doporučit Michaela Mainu z http://www.migrationkenyasafaris.com/, na stránkách jsou převážně naše fotky, byli jsme s ním na safari již 5x a lepšího průvodce v Keni rozhodně nenajdete. Cestovka je malá rodiná, takže je rozhodně nenajdete v Kata (svazu cestovek). Pokud vyrážíte na safari, tak jedině pod stan a do Keni případně Tanzánie (JAR je jenom chudý příbuzný), jinak nezažijete tu pravou Afriku. Přeju Vám nádherné safari a hlavně štěstí.

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 19. 02. 2013, 21:53:56

Jana Ahoj, pokud pojedete též do Tanzánie, určitě si nic nezařizujte přes cestovku z Arushi Africa Smart Safaris Ltd., Mr. Soter Mutambalike.
Máme s nimi pouze špatné zkušenosti z letošního roku!
Štastnou cestu, Jana

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 03. 2013, 12:10:12

Vlado ahoj, chcel by som poradit s ubytovaním na zanzibare, plánujeme kupit iba letenky a ubytovanie až na mieste.poradí niekto nejaké lacnejšie ubytovanie , cista izba , nemusí byt žiaden komfort, tak trocha lowcost, ako je to so stravou tam?
dakujem

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 28. 03. 2013, 22:58:25

Zuzka Mnohem levněji je na severu ostrova, na jih od Zanzibar City jsou luxusní letoviska a prý to tam není ani tak zajímavé. Různého ubytování za různé ceny je tam hodně, dá se sehnat až na místě, my byli v červenci a moc turistů tam nebylo. Bungalovy 2 noci/3 osoby 90 dolarů

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 03. 2013, 22:24:48

Miša Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak je to s tím mezinárodním očkovacím průkazem, je povinej a kde se dá zařídit?

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 07. 03. 2013, 23:18:29

Jana ahoj,
mezinárodní očkovací průkaz je povinný jenom pro zapsání povinného očkování ( např. žlutá zimnice do některých afrických států ). Po nás ho na hranicích chtěli. Vystavili ho na hygienické stanici při očkování, za poplatek ( myslím 200,- ).

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 04. 04. 2013, 07:46:35

Guby Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak je to se studentskými slevami na vstupy do parků a ceníku to mají popsaný, ale nerozumíme tomu. A ještě dotaz, je pravda, že když si park zamluvíme od cestovky dopredu je to levnější než koupit vstup na místě? Děkuji

Odpovědět
Re:Keňa, Tanzánie, Zanzibar 04. 04. 2013, 10:05:05

Zuzka ahoj Guby,
žádné studentské ani jiné slevy se bohužel neposkytují. Cena ve většině parků je od 25 -50 dolarů na osobu + platba za auto v jejich měně. Pro cizince je to dané a nejde nic usmlouvat. Spaní v Serengeti ve stanu nás stálo 30 dolarů na osobu, pro představu - 24 hodin v Serengeti pro 3 osoby jsme platili 280 dolarů, za pouhé projetí Ngoro Ngoro aniž by jsme sjížděli do kráteru (jiná cesta tam stejně nevede 190 dolarů). Co na to říct :(

Odpovědět
Keňa, Tanzánie, Zanzibar 12. 04. 2013, 11:46:33

Bk Safari je proste nakladne.

Ani cestovka nemuze se vstupy nic delat, navic si k tomu pripocte svou marzi. Jedine, co cestovky maji levnejsi, jsou rack rates za ubytovani a nekdy za auto s ridicem, ale nejedna se o zadne extra sumy (mezi rack a published) a cestovky si rozdil pochopitelne nechaji pro sebe. Coz je je samozrejme ok, musi z neceho zit.

Proto to s cestovkou nebude obvykle vubec levnejsi. Vsechny naklady jsou pro ne v tomto pripade za externi sluzby, ktere si v mnoha pripadech musi kupovat od lokalnich agentur.

Odpovědět
Keňa, 24. 04. 2013, 05:18:19

Bibina Ahojte,
hledam nekoho, kdo by chtel letet kolem 20 zari do Keni na Safari. Tak na 10-12 dni. Nikdy jsem tam nebyla ,nemam zadne zkusennosti s Afrikou, ale laka me Safri.

Odpovědět

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze