POSLEDNÍ DISKUSE

Dobrovolnictví v Africe

Dobrovolnictví v Africe 20. 04. 2012, 18:32:54

Alena Zdravíčko, jedu v létě (přelom červen/červenec) na 4 týdny jako dobrovolník do Afriky (Keňa, Mombasa) je to s malou organizací, které se neplatí žádné poplatky, ale ani ona nám nic neplatí. Dobrovolník si musí zajistit letenky, a tam ubytování a jídlo (minimální položky, pomůžou nám apod.), datum a délka - vše je na nás. Hledám někoho kdo by se ke mě přidal v již zmíněném termínu. Víc info na mailu. Klidně bych si dala i pár dní cestování...

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 22. 04. 2012, 15:10:13

Tekka Ahoj, zkus Helpx.net...máš tam spoustu nabídek na dobrovolnictví, ať už ve školách či v zemědělství atp..Vše za jídlo a ubytování:)

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 05. 07. 2012, 09:02:52

To znamená, že přijde o práci někdo z místních, který to jídlo a ubytování zoufale potřebuje. Opravdu si myslíte, že v Africe je nedostatek nekvalifikovaných sil v zemědělství?

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 15. 03. 2013, 21:16:09

hana Ježiši ty žiješ v Kanadě,ale ni tady...tak místo zaplacení dovolený all inclusive si proste maknes v africe a ma to aspon smysl.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 22. 04. 2012, 20:52:07

Lída Ahoj, já bych se moc ráda účastnila a stala se tak dobrovolníkem v Africe. Možná bych jela i toto léto. Víte, alespoň odhadem, kolik bych musela dohromady platit? A také jaké jsou podmínky pro takovou cestu? Děkuji

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 29. 04. 2012, 21:32:51

Alena ahoj, jak jsem už řekla, jedu s malou organizací, platíš si za vše ale neplatíš nic jim, a vše co pro ně uděláš jim opravdu pomůže, nesnaží se ti nacpat "pocit že si pomohla" a není to jako výlet po africe ale opravdové dobrovolnictví. Letenku sem našla kolem 500GBP, tam mi zatím doporučili hotel který vyjde na cca 250GBP na měsíc (ale snaží se mi ted najit ubytováni u nekoho levneji), celkove doufam to vyjde pod 30tis. kdyby ses chtela pridat det vedet. Je to v Mombase (ostrov v Keni).

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 05. 07. 2012, 23:46:19

A co přesně tam děláš, co nemůžou dělat místní? Tohle dobrovolničení je pouze jiný druh turistiky, ego trip. Ve skutečnosti tím škodíš, protože bereš práci místním. Nekvalifikovaná pracovní síla je snad to jediné, čeho je v Africe dostatek.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 06. 06. 2012, 22:53:07

Petra Ahoj. zaujal mě tvůj příspěvek, studuji Vš a jde mi o to, že škola mi končí 3.7. moc ráda bych jela. Uvažuji o tom už dlouho. Poslala by jsi mi prosím nějaké bližší info na mail? Zda je tř. možnost odjet až po 3.7.?
Měj se hezky. Petra

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 06. 06. 2012, 22:53:09

Petra Ahoj. zaujal mě tvůj příspěvek, studuji Vš a jde mi o to, že škola mi končí 3.7. moc ráda bych jela. Uvažuji o tom už dlouho. Poslala by jsi mi prosím nějaké bližší info na mail? Zda je tř. možnost odjet až po 3.7.?
Měj se hezky. Petra

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 11. 06. 2012, 18:20:17

Katy Ahoj, chci jet také jako dobrovolník do Afriky, akorát bych jela až od půlky července do září, napiš mi na mail, :)

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 11. 06. 2012, 18:21:38

Katy na gretchen.it@seznam.cz

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 03. 07. 2012, 21:59:49

Lydu Ahoj, chci se zeptat s jakou organizací vyrážíš? Děkuju!

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 16. 04. 2013, 13:54:27

Lucie Ahoj Alenko,
chci se zeptat jestli jsi byla v te Africe, popr. napis nejake blizsi info.

dekuji

Odpovědět
Dobrovolnictví v Africe 04. 07. 2012, 06:38:45

Dobročinnost začíná doma Jestli mají v Africe něčeho nadbytek, je to nekvalifikovaná pracovní síla. Tihle volonturisté tam akorát překážejí a berou práci domácím. Pro ně je to egotrip, aby mohli zbytek života vykládat, že pomáhali ubohým černouškům.

Pokud schcete opravdu někomu pomoct, pošlete jim ty peníze, které byste utratili za letenku. Budou tak moci najmout někoho, kdo tu práci opravdu potřebuje.

Nejdřív se ale rozhlédněte ve svém okolí, jestli někdo nepotřebuje pomoc tam. To má taky tu výhodu, že kdybyste někdy potřebovali píchnout vy, vrátí se vám to.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 04. 07. 2012, 07:14:31

LoL Nebydlis v okoli Vimperku? To by tak odpovidalo tomuto prispevku.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 04. 07. 2012, 18:51:42

Ne, bydlím v Kanadě, a tady na tyhle ego tripy podobně nahlíží hodně lidí. Jestli umíš anglicky, vygoogli si "volutourism".

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 16. 07. 2012, 22:12:52

Petra A nemyslíš, že je lepší, přidat ruku k dílu a pomoci něco vybudovat (samozřejmě u správné organizace a tam, kde to má smysl a budoucnost), než nalévat do Afriky množství peněz, které se stejně nedostanou do správných rukou???

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 17. 07. 2012, 02:04:55

Dobročinnost začíná doma. Když chceš někomu pomáhat, určitě najdeš spoustu potřebných lidí ve svém nejbližším okolí.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 18. 07. 2012, 10:44:52

přesně jsi to trefil." V přeladu to znamená Já chi jet do Afriky podívat se jak je tam hrozně" no když už tam budu tak s něčím pomohu. Třeba vykopat studnu, nobo porýt záhonek . ( nedokážu si představit jak za 2 měsíce človělk může rozjet + uskutečnit a poté + zařídit dohled nad něčím užitečným - nebo něco podobného..:)

To raději půjdu do vedljší vesnice 2 km a pomůžu babičce poklidit králíky. má to stajný význam - dobrý skutek a nemusím se kvuli tomu trmácet kraj světa...Nebo vidíte u nás nějaké " dobrovolníky"
nic ve zlém ale tohle egocestování je "zvláštní"

Odpovědět
Dobrovolnictví v Africe 08. 08. 2012, 19:15:05

Ondra Ty voe, to se tu zase sesla particka humanistu, moralistu a buhvi ceho.
Priznavam ze ona humanitarni pomoc je jako plivanec do more, ale rikat ze tihle lide co jedou dobrovolnicit "polozi afriku na zada" je naprosta hovadina, praci mozna cernochovi vezme, ale kdyby tam ta humanitarni akce neprobihala tak ji nema moznost ani dostat, navic tyto humanitarni projekty se snazi mistnim pomoct lekama, vzdelanim, stavenim latryn, kopani studen atd. Takze jsou na tom porad lip nez kdyby tam neprobihalo nic

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 08. 08. 2012, 19:35:52

Kopání latrín a studen vyžaduje přesně tu nekvalifikovanou pracovní sílu, které je v Africe dostatek. Připomíná mi to, jak po zemětřesení na Haiti mezinárodní dobrovolníci odklízeli trosky a pohřbívali mrtvoly, zatímco hned vedle Haiťané hráli fotbal.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 10. 08. 2012, 14:12:33

Pablo Vy jste zase chytrý. Pokud se vy intelektuálové zamyslíte nad principem dobrovolničení, určitě nakonec přijdete na to, že to je zadarmo! Nikdo vám nic nezaplatí, tudíš nikomu práci neseberete. Kdyby chtěl někdo z místích pomáhat, může i teď. kopat studnu můžou i dva. Práce tam maj lidi tolik, že málo jich to bude dělat zadarmo a přesně proto tam jezdí tito lidé. Přesně jak to zde píšete, jen jste tomu vůbec neporozuměli. Ano, jet se podívat do Afriky jako turista a zároveň tam s něčím pomoct. Nevidím na tom nic špatného. žádnýmu chudákovi neseberou ani kačku a ještě tam po nich zůstane něco dobrýho. Však ony to ty organizace maj promyšlený. To zas jen internetový chytráci kritizujou. Pomoct babičce s králíkama ti taky nikdo nebrání. ;)

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 10. 08. 2012, 19:24:55

Dobrovolníci v Africe dostávají obvykle zdarma jídlo a bydlení. Za takovou "porci bílého muže" se tam nají celá rodina, takže by za to klidně někdo z místních pracoval. Totéž s ubytováním.

Dodávání pracovní síly zdarma poškozuje místní ekonomiku stejně jako dodávání potravin zdarma - místní zemědělci mají méně zákazníků, lidé se přestanou namáhat pěstovat vlastní potraviny.

Odpovědět
Dobrovolnictví v Africe 21. 08. 2012, 15:54:42

Tereza Šprachtová Připojte se k dobrovolníkům v Africe!

Připojte se k dobrovolníkům v Africe nebo Indii v rámci osmnáctiměsíčního nebo dvacetičtyřměsíčního programu "Boj proti chudobě" v CICD v Hullu podporovanými One World University v Mozambiku.
V rámci mezinárodních studií podniknete šestiměsíční cestu po Africe a jako dobrovolníci budete pracovat na projektech výuky a zdravotní péče. Své zkušenosti můžete využít při studiu, zkouškách a v novinářské práci nebo ve vašich vlastních aktivitách jakéhokoliv charakteru.
Studijní programy pro dobrovolníky začínají v listopadu 2012 a únoru 2013.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 21. 08. 2012, 18:33:13

A kolikpak ty, Terezo, na tom dobrovolničení vyděláváš?

Odpovědět
Dobrovolnictví v Africe 04. 02. 2013, 02:09:42

Deny Já bych Tereze a všem těm nadrženejm buchtám co se tam tak ženou pomazlit s malým nebo větším kakaíčkem vyšukal takovou díru do zadku,že by se i v mombase divili a to sou tam na to expertí.Vona nedá v metru žebrákovi dvacku ale ráda by zadarmo kopala studny cizejm povalečům,který se třesou na to aby jí vokradli,to mně rozum nebere,já teda moc chytrej nejsem,takle vypít pivko,řízek ,zašukat to jó ale třeba to má hlubší smysl ,tak hlubokej že by i můj ferda klacek se nedobral dna..,
Du na pivo a budu kámošům podobnejm negramotům vyprávět,co jsem to zas čet na netu za bláboly a jak chtěj Češi nezištně pomáhat,přitom si neukliděj hovno na dvorku a sousedovi urazej lopatou hlavu,když mu přeroste větev z pozemku...,a chtěj kopat nezištně studny pro černochy..,já se poseru ..,

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 08. 02. 2013, 09:11:48

leos Napsal jsi to sice sproste ale bohuzel vystizne. Vzivote bych nekopal studnu kdyz vedle stoji stovka namakanejch negru ktery jen sukaj kradou a znasilnujou. Sam tu studnu budu kopat mesic a voni v tom kvantu ji vykopou za hodinu. Tak se nezlobte ale kopani studny pro liny spis vychcyny lidi??? ani nahodou. Vzdelavani a jina pomoc to chapu ale tohle nema ani smysl ani logiku. A jestly tak moc chce nekdo pomahat se studnama, tak at prijede, budu velmi vdecny kdyz mi tu nakou vykopete. A jidlo nocleh poskytnu taky.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 13. 02. 2013, 10:51:40

Kristi A vy jste byl v Keni, že o místních s takovou jistotou tímto stylem mluvíte? Já jsem si vloni za celý svůj pobyt nevšimla jediného "vychcaného" nepracujícího kradoucího Keňana. Jsou to naopak velmi pracovití přátelští lidé, jací zde nejsou. Takové chytráky, co tu píšou suverénní komentáře, aniž by o tom něco věděli, mám nejradši.

Odpovědět
Re:Dobrovolnictví v Africe 20. 05. 2013, 00:14:58

Denisa Kristi, je to tak...nevim co je to tady za sr..nebo rozhodně bych netrapčila před takovou bandou, kterou bych spíš našla v ČR na každý ukrajinský stavbě...já mám přítele z Cameroonu, kterej žije v Anglii, a právě má společnost, co se zabývá dobrovolnictvím.Rozhodně náš čas neni vytížen tim, že bysme jen jak bylo řečeno šu...on je velmi zaneprázděnej, aby furt myslel na kraviny, a tady v Anglii co sem poznala víc těch lidí z Afriky je víc, a jsou to velmi optimističtí, veselí lidé, co věří v Boha, a maj neskutečnou víru ve všem možnym..ja sem tady takovej negativista mezi nima...jsou to lidé sice na mně poněkud s horkou hlavou jak se říká, a někdy je to pro mě náročnější, protože jsou prostě o něco jinší, než my, ale většinou se jedná o lidi co chtěj pomoc a co pomáhaj těm méně štastným, než jsou oni.A to, že oni maj dobrej život.Rozhodně to nejsou takový falešný svině, kterých je v ČR nekonečno...bohužel o povaze lidí v ČR by se dalo hodně pochybovat..tihle lidi komu ubližujou? Mohla jsem bejt v baráku plnejch černejch kluků a nikdo si nedovolil na mně ani špatně podívat, natož snad něco jinýho...oni vědi co je to respekt k ženě.Náký ale prase to se najde všude, to rozhodně neni výhrada těchto míst, i když já to od nich neznám...to je ale ta Česká mentalita, možná že černejm záviděj to, že jsou slušně obdarovaní od přírody, ale aspon co znám já, nejsou to žádní uchyláci.I když by to člověk do nich neřekl, kolikrát to jsou hezcí, slušní kluci, s prací, mladí i třeba už s rodinou, o kterou se ale staraj a i s láskou:-)Ne, že udělaj dítě a jdou do háje...to i takovej zmetek, se o svoje dítě postará.Neni jim třeba ani 30 a maj to v hlavě srovnaný víc, než nákej 40tník v ČR...

Odpovědět

Sem vložte diskusní příspěvek.

+   = 

RSS této diskuze