Expediční kamera v AERU: Mizející národy i extrémní výkony

Expediční kamera v AERU: Mizející národy i extrémní výkony

Celovečerní pásmo špičkových filmů plné cestovatelských zážitků, divoké přírody i napětí. Expediční kamera vás zve na ty nejlepší snímky o dobrodužných výpravách za zapomenutými národy a tajuplnými místy, o poznávání starobylých kultur i extrémních expedicích do těch nejnedostupnějších míst Afriky a Asie i neuvěřitelné výkony na hranici lidských možností v Alpách. To vše zažijete na slavnostní premiéře v pražském kině AERO ve čtvrtek 18. února od 17 hodin. Festival postupně až do začátku dubna zavítá do 221 českých a slovenských měst.

Během festivalu se dozvědí odpověď na otázku, kým vším je Himalaya, ona legenda,kterou nám vítr šeptá do uší, když stoupáme v horách výš a výš.  Také si poslechnou příběh jedné polozapomenuté řeky ve snímku Delta Dawn, která už dlouhá léta neviděla moře a o tom, jak se ji dva národy zase snaží s mořem spojit.

Mohou se těšit na Paľa Barabáše a jeho dramatický příběh obávaného kmene Suri. Budou mít dost síly národy, které po tisíce let bránit svoje tradice, odolat tlaku moderní civilizace?

Diváci se stanou svědky jednoho extrémního výkonu. Zdolat všech 82 čtyřtisícových vrcholů v Alpách pouze vlastními silami za 80 dní? Ueli Steck a Michael Wohlleben v hlavní roli snímku 82 vrcholů!

Dva britští dobrodruzi Tom Allen a Leon McCarron se rozhodnou sjet íránskou nejdelší řeku Karun od pramene až k místu, kde se vlévá do Perského zálivu. Karun jim ale brzy ukáže, že si ukousli příliš velké sousto. Kromě adrenalinu na divoké řece je jejich cílem zejména poznat kulturu tohoto tajuplného starobylého národa.

EXPEDIČNÍ KAMERA v kině AERO: 18.února od 17:00

Více na: https://www.facebook.com/events/488558977935976/

www.ExpedicniKamera.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: