Festival Go Kamera zaostří v lednu na Nepál

Festival Go Kamera zaostří v lednu na Nepál

CK LIVINGSTONE zve na jubilejní devatenáctý ročník populární akce, největšího cestovatelského setkání v Čechách i na Slovensku, který se odehraje 14. – 17. ledna 2016 v prostorách Kongresového centra BVV v Brně. Filmy, fotografie a zážitky z cest zde představí řada známých cestovatelů, nejlepších horolezců, publicistů a fotografů.

Hlavním tématem festivalu je Návrat do Nepálu. Během přednášek a promítání se představí mimořádně silná sestava více než 50 účinkujících včetně zahraničních hostů. Program doplní také tematické výstavy Zemětřesení v Nepálu, Buddhistické thangky a Manaslu. Mezi hlavní hvězdy festivalu patří nejúspěšnější český horolezec Radek Jaroš.

V prvním festivalovém dni se návštěvníci podívají na Velikonoční ostrovy s Petrem Horkým a Miroslavem Náplavou, kteří také vylíčí, jaké je to létat balónem nad zasněženými vrcholky Alp. Novinářka Pavla Jazairi se bude věnovat jihu Indického subkontinentu a první festivalový den zakončí nejlepší český horolezec současnosti Radek Jaroš.

V pátek diváci nahlédnou do tajů hmyzí kuchyně. O životě přírodních kmenů pak povypráví Milan Daněk a Alena Žákovská. Diplomat Hynek Kmoníček přiblíží konflikt mezi Izraelem a Palestinou a režisér Martin Čech představí pohádkový Bhútán. Mimořádná bude i debata s reportérkami věnujícím se válečným konfliktům a blízkovýchodním oblastem Petrou Procházkovou a Markétou Kutilovou.

O víkendu se mohou návštěvníci těšit na milovníka a podporovatele Nepálu Tomáše Beránka, tibetoložku Zuzanu Ondomišiovou či debatu s Viliamem Poltikovičem, který přiblíží setkání s Dalajlámou. Dobrodružství z nejvyššího světového pohoří představí osobnosti horolezeckého světa jako Marek Holeček, Jan Trávníček či Pavel Bém.

Svými projekty ohromí také cenami ověnčení režiséři Palo Barabáš a Steve Lichtag. Fotografie a lidské příběhy s nimi spojené přiblíží divákům také věhlasní fotografové Jan Šibík a Andrej Bán. O utrpení, pomoci i lidské solidaritě po zemětřesení v Nepálu budou hovořit reportéři Českého rozhlasu Jaromír Marek a Lubomír Smatana. Festival slavnostně zakončí cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba.

Nejširší nabídku průvodců a map (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Program doplňuje řada dalších hostů a zajímavých témat a diváci si budou moci také zasoutěžit o jeden ze zájezdů CK LIVINGSTONE. Podrobný rozpis a další informace o festivalu GO Kamera najdete na www.gokamera.cz nebo na Facebooku.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: