Příprava 2. ročníku Mistrovství ČR v autostopu je v plném proudu

Příprava 2. ročníku Mistrovství ČR v autostopu je v plném proudu

12 posádek, tisíce kilometrů a závod s časem. Mistrovství České republiky v autostopu již brzy vypukne. Závodníci musí zdolat trasu z Prahy do Athén a zpět s tím, že cestou tam musí projet Rumunskem a Bulharskem a domů se musí vracet přes Albánii či Itálii. Na cestě je čeká i 5 úkolů.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Loni stopovalo 12 týmů na trase Praha – Gibraltar – Praha. Nejrychlejší dvojice stihla tuto trasu za 5 dní a 6 hodin a to ještě strávila povinných 24 hodin v této britské kolonii. Loňská trasa měřila 6000 kilometrů a posádky ji projely 29 až 55 auty. Průměrná rychlost jízdy byla 89 km/hod a průměrná rychlost vč. čekání dosáhla 45 km/hod.

Průběh 1. ročníku včetně zážitků a fotek jednotlivých posádek si můžete prohlédnout na webu jedu.cz.

Letošní závod přivede závodníky na trasu z Prahy do Athén a zpět s tím, že cestou tam musí projet Rumunskem a Bulharskem a domů se musí vracet přes Albánii či Itálii. Opět pojede 12 posádek, ale tentokrát budou všechny posádky smíšené. Stejně jako loni budou muset posádky cestou splnit 5 úkolů jako např. projet se povozem či na koni nebo vykoupat se v moři.

Závod totiž není jen o rychlosti, ale druhým kritériem jsou sympatie veřejnosti. Posádky také soutěží o hlasy publika, které je může online sledovat díky GPS lokátorům v jejich batozích. O hlasy diváků budou bojovat pomocí článků, fotek a videí, které mají za úkol průběžně vkládat na web závodu.

24 statečných

A jaké posádky se letos přihlásily? Opět se jedná o vesměs mladé dvojice, ale některým závodníkům se již blíží 40 let. Složení je pestré: klasické páry, kamarádi ze skauta, spolužáci z VŠ, pár Čech se Slovenkou. Nejmladšímu účastníkovi je 18 let, nejstaršímu 39 let. Jsou to studenti, zdravotnický záchranář, automechanik, realitní makléř, prodejce vína či lékárnice.

Nyní bylo vybráno 14 párů, které se poperou o 10 míst, protože 2 místa jsou připravena pro hlavního sponzora a mediálního partnera. V sobotu 23. 5. 2015 proběhne kvalifikační závod na trase Praha – Hradec Králové – Brno – České Budějovice – Plzeň – Praha, který rozhodne o finálové dvanáctce účastníků, kteří se vydají 15. 6. 2015 na cestu do Athén.

Kvalifikační i hlavní závod budete moci sledovat doslova online. Vyberete si svoji oblíbenou posádku, které můžete držet palce a posílat své hlasy. Z pohodlí domova u monitoru počítače prožívejte spolu se závodníky radostné i těžké chvíle ON THE ROAD!

Zkušenosti čtenářů

MichalR2

Už se těšíme 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí