HedvabnaStezka.cz SvetBehu.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz TuleniPasy.cz Pádler.cz Festival OBZORY Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

VYBAVENÍ NA CESTY

POSLEDNÍ DISKUSE

Profil autora: Jan Haráč

jan_harac

Na kolik se cítím:
Pět a půl

Mé osobní www stránky:
V nedohlednu...

Mapa přání:


Články autora (14):
Cykloputování Tanzanií: Jak se v Africe opravují kotoučové brzdy?
Jaroš i Uher byli v Pákistánu úspěšní!
Bernské Alpy se netočí jen kolem Eigeru
Už jste někdy objeli moře na kole?
Výstup na Monte Perdido za 5 minut dvanáct!
Pyreneje a výstup na Pico de Aneto: V horách je stopování vždy jednodušší!
CHINA TOURS: Jihozápadní Čína – místo jižně od mraků
Časopis Lidé a Země mění svůj vzhled
Cerro Autana – lezecký ráj nebo zelené peklo?
Alex Honnold má další, ještě adrenalinovější film – Honnold 3.0
Neviditelná hora: výstup na Elbrus beze zraku
Ohlédnutí za expedicí Libora Uhera - Dhaulagiri 2012 + VIDEO
Reinhold Messner o počátcích lezení v Patagonii
Jak trénovat na dvoutýdenní trek v Himalájích?



Oblíbené příspěvky (0):


Diskuse


Dobrý den četl jsem si váš článek o sušeném mase a našel ještě pár podobných pokud nebudeme sušit v troubě ale použijeme sušičku na ovoce a vezme v potaz několik Neznámých jako příkon sušičky 250W, budeme mít dvou-tarifní provoz takže ve VT nás 1kWh vyjde na 3,83Kč, a NT 8hodin za den bude 1kWh stát 2,08Kč (standardní ceny), tak jeden provozu, sušení vyjde na nějakých 19,48kč sušení probíhá asi 2-3 dny tak sušení vyjde na 38-60 kč záleží na mase postupech sušičce a podobně...
29. 05. 2012, 14:44:06
Dobrý den, vyměňte prosím tu úvodní fotografii se špatně nacvaknutými karabinami, ať to pak nikdo takhle nedělá na feratě, je to nebezpečné. Hezký den.
23. 08. 2012, 08:55:26
Dobrý den pane Haráči, Příspěvek ke spacákům : perfektní článek! Jsem ze starší generace (táhne mi na 60)a v 70-tých letech jme si spacáky a pořádné vybavení museli šít a vyrábět sami. Asi to bylo lepší, protože na hory se nedostali supervybavení amateři. Ale zpět ke spacáku. Po dvacetileté pauze jsem před pár lety zase začal občasně jezdit. Vytáhl jsem svůj poslední péřák z r.1984 - 1300g kachního péří, draného babičkou v r.1930 a tříděného ve vířivé pračce pomocí vysavače,silon Unika jsem objednával tenkrát v Hedvě v Mor.Třebové. Péřák se z 8-mi litrového obalu nafoukl během pár minut na cca 150-180 litrů, což mě samotného překvapilo. Při návratu z Tater nás chytla v nížině nepřipravené noční bouře a ráno jsem spacák vyždímal a přes poledne sušil asi 6 hod. na slunci (obracel a pravidelně proklepával) a večer již můj syn spal v mém spacáku zase v suchu.Zato já jsem klepal kosu v jeho z dutých vláken. Dutá vlákna jsme sušili ještě další dny. Nakonec jsme jej dosušily až doma a dodnes smrdí. Péřový spacák jsem dříve několikrát pral ve vlažné vodě s trochou mýdlových vloček a vždy po vyprání a usušení krásně nafoukl. V 80-tych letech jsem v něm spal tak 20 dní/zimu. Největší zátež dostal v Jeseníkách (-22°C ) a nebyla mi ani trochu zima. Takže trochu toho kvalitního péří po babičce, 5m/90cm silonu, lanko se zdrhovadlem a jedno odpoledne u šicího stroje a hlavně si ho vycpete podle potřeby, tam kde vám je největší zima. Pokud vám nějaký výrobce zajistí kvalitní výběr peří, tak si to nechá řádně zaplatit. Spacák stejné kvality jako je můj jsem našel na trhu za cca 20 kKč. Pokud máte zájem, tak Vám zašlu návod na ušití. Ahoj Bert
01. 09. 2012, 16:47:41
Ahoj prosím tě byli jsme spolu na BC Pod Korženěvskou (2011) a od tamní společnosti jsme dostali nějaký dokumenty a mám i vaše.
03. 10. 2012, 08:05:02
Dobry den vo Vasom clanku na www.hedvabnastezka.cz mate chybu. Medzi obetami teroristov nebolo 5 ukrajincov, ale traja. Dvaja boli Slovaci. Pekny den Sedlacek
24. 06. 2013, 15:02:57
Ahoj, přečetl jsem si Tvůj článek o pivovaru na horách a fajn osvěta a už jsem měl možnost tu třinácku ochutnat a šlapě pěkně. Jen ta úvodní fotka není fotka Luční boudy, ale je to Labská bouda, kde je tedy Paroháč taky k dostání, protože Luční a Labskou boudu provozuje jedna a ta samá společnost. Neber to prosím nijak zle to jen aby se tam milovníci piva nedožadovali pivních lázní nebo prohlídky pivovaru až uvidí boudu z fotky :-). Další vysvětlení názvu vtipně a lehce lechtivě poskytuje samotné logo Paroháče, možná by taky stálo za ukázku (jelen se tam velmi blízce přátelí s laní asi svýho kámoše). Nic ve zlém zdraví Honza
01. 11. 2013, 13:01:43
Jan Haráč
Jan Haráč
Ahoj, moje chyba samozřejmě. Díky za připomínku. Honza
02. 11. 2013, 11:10:43
karimatky--celkem tři samonafukovačky každá cca 2000kč a už dost--zeptám se,ve vašem článku píšete o kari-Eva s kombinaci alu.ptám se-ta alu jde nahoru nebo pod eva,co je lepší.dík
30. 08. 2014, 18:12:41
Emil Ondr
Emil Ondr

Zdravím Vás, četl jsem Váš článek o expedičních filmech. Kde jsou filmy k zakoupení? Zejména bych se rád podíval na 118 dní v zajetí ledu a pak také And Then We Swam. Email e.ondr1980(at)gmail.com.

Děkuji

EOndr

20. 08. 2015, 15:06:32

Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

RSS této diskuze

CESTOVATELSKÝ TWEET

Neexistuje lepší spôsob, ako zistiť, či sa vám ľudia páčia, alebo ich nenávidite, ako s nimi cestovať.